CARE

Ønsker våpenhvile velkommen

Del

Avtalen om en våpenhvile mellom Israel og Hamas gir et glimt av håp, mener Kaj-Martin Georgsen, generalsekretær i CARE Norge.

En mann går gjennom ruiner i det som tidligere var et boligområde på Gaza.
En mann går gjennom ruiner i det som tidligere var et boligområde på Gaza. Grayscale Media

– Avtalen gir et glimt av håp for de over to millonene menn, kvinner og barn på Gaza som har levd med konflikten i 46 dager nå. Det trengs sårt. Vi håper at pausen etter hvert vil føre til en varig våpenhvile, sier Kaj-Martin Georgsen.

Han er spesielt glad for nyheten om at nødhjelp vil bli sluppet inn i Gaza. Ifølge avtalen skal 300 lastebiler med nødhjelp slippe inn daglig så lenge våpenhvilen varer.

– Det vil bli et viktig bidrag for folks overlevelse, men er samtidig for lite til å fullt møte de enorme behovene i Gaza. Kritisk infrastrukt er ødelagt, og det trengs store mengder mat, vann, drivstoff og medisiner for å forhindre at enda flere mister livet, sier Georgsen.

Han legger til at det haster å få tilbake strømmen på Gaza. Det er avgjørende for å at vannpumper og renseanlegg som gir rent vann skal fungere, for at bakerier skal kunne holde åpent, og for at sykehus skal kunne møte de enorme behovene til skadede, kritisk syke og premature bebyer.

– CARE ber alle parter legge til rette for trygg distribusjon av nødhjelp over hele Gazastripen. Vi ber også om rask, uhindret og varig humanitær tilgang, at gislene slippes fri, og at partene respekterer folkeretten. Det innebærer at sivile, hjelpearbeidere og sykehus beskyttes, sier Georgsen.

Kontakter

Bilder

Kaj Martin Georgsen, generalsekretær i CARE Norge.
Kaj Martin Georgsen, generalsekretær i CARE Norge.
Last ned bilde

Om CAREs arbeid i Gaza

Hjelpeorganisasjonen CARE har vært til stede i Gaza og på Vestbredden siden 1948. Arbeidet har som mål å dekke grunnleggende matbehov, tilrettelegge for jordbruk, styrke kvinners stilling og forbedre helseprogrammer. De siste fem ukene har CARE respondert med nødhjelp i Gaza basert på interne lagre, og står også klar for å bidra med nødhjelp fra Egypt.

Følg pressemeldinger fra CARE

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra CARE på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra CARE

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye