ARoS feirer 20 års jubileum med banebrytende utstillingsprogram

Del

ARoS moderne kunstmuseum som ligger midt i Aarhus by markerer 20-års jubileum neste år. De inviterer i den forbindelse til et eksepsjonelt og nyskapende utstillingsprogram. Dette jubileumsåret bringer et globalt fokus og reiser spørsmål om likestilling, sosial rettferdighet, kapitalisme og vår dype digitale avhengighet.

ARoS feirer 20 års jubileum
ARoS feirer 20 års jubileum Sarah Sze, Metronome, The Waiting Room, 2023. Photography by Thierry Bal, courtesy of Artangel.

Midt blant Aarhus' pulserende gater og levende kulturscene har ARoS kunstmuseum stått som et sentralt landemerke som for alvor har satt Aarhus på det internasjonale kunstkartet.

I anledning av sitt 20-årsjubileum feirer ARoS ved å presentere soloutstillinger av noen av tidens mest betydningsfulle kunstnere, inkludert Jenny Holzer, Barbara Kruger og Sarah Sze. Disse kunstnerne retter et kritisk søkelys mot forbrukersamfunnet, sosiale og politiske normer, samt frihetsbegrepet i en verden som er overmettet av massemedier og komplekse systemer.

Samtidig tar vi en dypdykk inn i den åndelige tidsalder og utforsker hvordan universet og tidens gang former våre liv. I den ambisiøse gruppeutstillingen "Sky Gazing" løftes blikket mot himmelen, mens vi venter på åpningen av den monumentale installasjonen "The Dome, a Skyspace" av James Turrell i 2025.

"ARoS vil dirre av sanseopplevelser gjennom et av våre mest overbevisende utstillingsprogrammer noensinne," uttaler museumsdirektør Rebecca Matthews. "I 2024 håper vi at våre besøkende vil bli berørt av kunstneres provoserende arbeid, som har gjort det til sitt mål å reflektere over verdens storslagenhet og paradokser. Vårt 2024 utstillingsprogram pirrer sansene, stiller dype spørsmål og utfordrer all selvtilfredshet. Det er et utfordrende, nyskapende og vitalt program som appellerer til både følelser og intellekt, uavhengig av alder, og som tar oss med på reisen inn i de neste 20 årene."

I tillegg til disse utstillingene hedrer ARoS det danske modernistiske ikonet Richard Mortensen gjennom en omfattende retrospektiv utstilling. En spennende ny stemme i dansk kunst, den iranske kunstneren Soheila Sokhanvari, inviterer oss til å reflektere over kvinnenes liv i 1970-tallets Iran før revolusjonen, og knytter disse erfaringene til den ekstreme volden og de utfordringene kvinner i Iran - samt andre steder i verden - står overfor i dag.

"Ved å gi nye perspektiver på etablerte kunstnere som Richard Mortensen, ved å muliggjøre en dypdykk i det præ-revolusjonære iranske samfunnet og gjennom kraften i Barbara Krugers kritiske ordspill, demonstrerer vårt 2024 utstillingsprogram hvordan kunsten fra ulike epoker belyser vår samtid. Mer enn noen gang trenger vi de ulike stemmene og perspektivene fra kunstnerne for å lede oss gjennom usikre tider og for å tenne håp for en felles fremtid," sier kunstnerisk programdirektør Catherine Ince.

I forbindelse med jubileet vil ARoS også feire med et spesielt program av unike arrangementer og aktiviteter. ARoS’ samling av dansk og internasjonal kunst vil også bli feiret gjennom nye, spektakulære presentasjoner.

Se hele utstillingsprogrammet for 2024 her

Last ned alle bilder her (husk korrekt kreditering)

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ARoS feirer 20 årsjubileum i 2024
ARoS feirer 20 årsjubileum i 2024
Last ned bilde
ARoS feirer 20 års jubileum i 2024
ARoS feirer 20 års jubileum i 2024
Last ned bilde
ARoS feirer 20 års jubileum i 2024
ARoS feirer 20 års jubileum i 2024
Last ned bilde
ARos feirer 20 års Jubileum i 2024
ARos feirer 20 års Jubileum i 2024
Last ned bilde
ARoS feirer 20 års jubileum i 2024
ARoS feirer 20 års jubileum i 2024
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra VisitDenmark Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom