
Prestisjetung pris til Restaurant Iris
Kjøkkensjef Anika Madsen som leder restaurant Iris i Hardangerfjorden, har mottatt den prestisjefylte Game Changer 2024 prisen fra La Liste. Det er første gang en norsk restaurant har vunnet.

Den fransk baserte La Liste er kjent for å være en av de mest innflytelsesrike restaurantguidene i verden og har siden 2015 i tillegg gitt ut priser som anerkjenner kokker, restauranter og regioner som utmerker seg gjennom fremragende matlaging, innovasjon, bærekraft og autentisitet. "Game Changer" prisen tildeles enestående kokker og restauranter som har kjempet for å endre kjøkken- og bransjekulturen.
- Dette er stort. Sammen med hele teamet på Iris har vi jobbet døgnet rundt for å gi gjestene våre unike matopplevelser og nye perspektiver for hvordan mennesker i fremtiden må bruke ressursene fra naturen på en langt bedre og mer bærekraftig måte.
I begrunnelsen fra juryen trekkes det frem at Madsen og Iris "presenterer et nytt bærekraftig ekspedisjonsmåltidskonsept med fokus på opplæring om sjøens biodiversitet."
Og videre
“Kokk Anika Madsen tar opplevelsesmiddager til nye høyder med fokus på opplæring om havforvaltning og bærekraft, servert i det futuristiske kunstverket Salmon Eye, som flyter på Hardangerfjorden.”
Maemo var inn på topp 200-listen over de beste restaurantene i verden til La Liste i 2018. men dette er første gang en norsk restaurant vinner en egen pris.
- Vi er særlig stolt over å vinne gamechanger prisen. Det er nettopp det som driver hele konseptet vårt: ønske om å forandre hvordan verdens matsystemer fungerer, slik at vi kan ta være på natur og biomangfold. Jeg er både rørt og stolt over alle som er involvert på Iris, Salmon Eye og Eide Family, sier Madsen.
Daglig leder for det uavhengige senteret Salmon Eye, hvor Iris ligger, mener dette viser at verden etterspør forandring.
- Vårt formål er å informere og inspirere de som kommer til Salmon Eye og Iris, slik at politikere og myndigheter må sørge for endring. Vi skal bli veldig mange flere mennesker på jorda, og de trenger mat som har lavt avtrykk både for klima og naturen. Det er den historien vi ønsker å fortelle. Jeg er stolt over Anika og alle som er med på Iris, sier Sebastian Torjusen.
Kontakter
For intervjuavtaler med Anika Madsen og Sebastian Torjusen:
Tlf: 454 79 853
Om Iris
https://www.restaurantiris.no/the-expedition#menu (https://www.restaurantiris.no/the-expedition#menu)
Press Kit (https://app.air.inc/a/bzdQXgHGu/b/d2de1ec5-60b8-4cef-8f3f-488d381bbdd1)
Om Salmon Eye
Om La Liste
Ofte referert til som "den viktige av alle rangeringer", er LA LISTE en uavhengig restaurantranking grunnlagt i 2015.
Følg pressemeldinger fra Salmon Eye
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Salmon Eye på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Salmon Eye
Nå åpner endelig spektakulære restaurant Iris30.5.2023 08:27:31 CEST | Pressemelding
I dag åpner bookingen til restaurant Iris i Hardangerfjorden utenfor Rosendal. Kjøkkensjef Anika Madsen gir oss allerede nå en smakebit av hva gjestene kan forvente seg fra 21. juni.
Iris - Bærekraftig sjømat i spektakulære omgivelser29.3.2023 08:00:00 CEST | Pressemelding
Restaurant Iris, med den danske kokken Anika Madsen ved roret, blir en unik restaurant. Den åpner sent våren 2023 og er lokalisert på den spektakulære flytende Salmon Eye i Hardangerfjorden. Den tar gjestene med på en eksklusiv "Expedition Dining" som ikke kan oppleves noe annet sted.
Ny verdensrekord og spektakulær avduking av Salmon Eye2.9.2022 15:06:08 CEST | Pressemelding
Fredag 2. september ble Norges nye forum og signalbygg for bærekraftig sjømat avduket midt i Hardangerfjorden. Salmon Eye er verdens største flytende kunstbygg, samtidig som visjonene for innholdet er like spektakulært som utsiden.
Avduking av verdens største flytende kunstbygg25.8.2022 12:27:13 CEST | Pressemelding
Salmon Eye inviterer pressen til avdukingen av det som vil være verdens største flytende kunstinstallasjon hvor det er mulig å gå inn i bygningen. Salmon Eye vil bli avduket med det som vil være verdens største kabuki gjort til sjøs, og bli en drivkraft for bærekraftig sjømatproduksjon.