Salmon Eye

Prestisjetung pris til Restaurant Iris

Del

Kjøkkensjef Anika Madsen som leder restaurant Iris i Hardangerfjorden, har mottatt den prestisjefylte Game Changer 2024 prisen fra La Liste. Det er første gang en norsk restaurant har vunnet.

Foto: Sebastian Torjusen
Foto: Sebastian Torjusen

Den fransk baserte La Liste er kjent for å være en av de mest innflytelsesrike restaurantguidene i verden og har siden 2015 i tillegg gitt ut priser som anerkjenner kokker, restauranter og regioner som utmerker seg gjennom fremragende matlaging, innovasjon, bærekraft og autentisitet. "Game Changer" prisen tildeles enestående kokker og restauranter som har kjempet for å endre kjøkken- og bransjekulturen.

- Dette er stort. Sammen med hele teamet på Iris har vi jobbet døgnet rundt for å gi gjestene våre unike matopplevelser og nye perspektiver for hvordan mennesker i fremtiden må bruke ressursene fra naturen på en langt bedre og mer bærekraftig måte.


I begrunnelsen fra juryen trekkes det frem at Madsen og Iris "presenterer et nytt bærekraftig ekspedisjonsmåltidskonsept med fokus på opplæring om sjøens biodiversitet."

Og videre

“Kokk Anika Madsen tar opplevelsesmiddager til nye høyder med fokus på opplæring om havforvaltning og bærekraft, servert i det futuristiske kunstverket Salmon Eye, som flyter på Hardangerfjorden.”

Maemo var inn på topp 200-listen over de beste restaurantene i verden til La Liste i 2018. men dette er første gang en norsk restaurant vinner en egen pris.

- Vi er særlig stolt over å vinne gamechanger prisen. Det er nettopp det som driver hele konseptet vårt: ønske om å forandre hvordan verdens matsystemer fungerer, slik at vi kan ta være på natur og biomangfold. Jeg er både rørt og stolt over alle som er involvert på Iris, Salmon Eye og Eide Family, sier Madsen.

Daglig leder for det uavhengige senteret Salmon Eye, hvor Iris ligger, mener dette viser at verden etterspør forandring.

- Vårt formål er å informere og inspirere de som kommer til Salmon Eye og Iris, slik at politikere og myndigheter må sørge for endring. Vi skal bli veldig mange flere mennesker på jorda, og de trenger mat som har lavt avtrykk både for klima og naturen. Det er den historien vi ønsker å fortelle. Jeg er stolt over Anika og alle som er med på Iris, sier Sebastian Torjusen.

Kontakter

For intervjuavtaler med Anika Madsen og Sebastian Torjusen:

Tlf: 454 79 853

Om Iris

Om Salmon Eye

Om La Liste

Ofte referert til som "den viktige av alle rangeringer", er LA LISTE en uavhengig restaurantranking grunnlagt i 2015.

Følg pressemeldinger fra Salmon Eye

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Salmon Eye på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Salmon Eye