Helse Sør-Øst RHF

Kreftpasienter får oppfølging hjemme

Del

I desember 2020 ble den første kreftpasienten ved Sykehuset Østfold inkludert i utprøvingen av en ny tjeneste for digital hjemmeoppfølging. Siden den gang har flere hundre pasienter fått det samme tilbudet ved flere helseforetak i Helse Sør-Øst.

– Hittil har pasientene vært nødt til å ringe innen våre telefontider, nå kan de ta kontakt med oss på chat, sende bilder digitalt eller ha videosamtaler fra sitt hjem. Dermed kommer de raskere i kontakt med oss og får raskere hjelp, sa overlege Martin Paulson ved Sykehuset i Vestfold, da de startet tilbudet i oktober i år.

På sikt vil digital hjemmeoppfølgning i Vestfold være et tilbud som skal gis alle pasienter med kreft som ønsker å ta det i bruk. I oppstartsfasen skal det imidlertid fokuseres på pasienter som får immunterapi.

I Vestre Viken fikk den den første kreftpasienten ved Bærum sykehus tilbud om digital hjemmeoppfølging i mai år. Både Vestre Viken og Sykehuset i Vestfold baserer sine tilbud på samme modell som opprinnelig ble etablert ved Sykehuset i Østfold.

Ved Sykehuset Østfold er det i dag 575 pasienter som får digital oppfølging hjemmefra.

Sterk pådriver

Helse Sør-Øst RHF har vært, og er, en sterk pådriver for at digital hjemmeoppfølging skal bli et tilbud til stadig flere pasienter.  Prosjektet «Nyskapende pasientforløp, digital hjemmeoppfølging av pasienter under kreftbehandling» ble etablert ved Sykehuset Østfold, og med støtte fra Helse Sør-Øst RHF og Innovasjon Norge. Prosjektet har blant annet fått 1.250.000 kroner i ideoverførings- og innovasjonsmidler fra Helse Sør-Øst.

  • Digital hjemmeoppfølging er i full fart på vei inn i våre helseforetak. Dette tilbudet er ett av flere metoder for å følge opp pasientene digitalt hjemmefra.  Dette er en god løsning for pasientene fordi de kan ha dialog med sine behandlere og få oppfølging uten å måtte reise til sykehuset. Det er også en god løsning for de ansatte som får frigitt tid til andre viktige oppgaver, sier direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst RHF, Ulrich Spreng.

​​Mange pasienter med kroniske sykdommer som KOLS, diabetes, kreft og psykiske lidelser, har allerede tilbud om hjemmeoppfølging via ulike digitale løsninger. Det betyr at de kan ha dialog med sine behandlere og få oppfølging uten å måtte reise til sykehuset. I dag er det mer enn 70 ulike prosjekter på dette området i regionen  Styrker arbeidet med digital hjemmeoppfølging - Helse Sør-Øst RHF (helse-sorost.no)

Kontakter

Bilder

Ulrich Spreng, direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst RHF
Ulrich Spreng, direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst RHF
Last ned bilde

Om Helse Sør-Øst

Helse Sør-Øst RHF (regionalt helseforetak) er en av fire regionale helseforetak i Norge, og eier av de 11 statlige helseforetakene i regionen.

Helse Sør-Øst RHF sørger for spesialisthelsetjenester til 3,1 millioner mennesker i fylkene Agder, Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark og Viken. Det arbeider tilsammen 81.000 medarbeidere i helseforetakene/sykehusene.

Følg pressemeldinger fra Helse Sør-Øst RHF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Helse Sør-Øst RHF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Helse Sør-Øst RHF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye