Kasakhstan vil bli en av eksportørene av grønn energi til Europa

Del

Kasakhstan har signert en avtale med Aserbajdsjan og Usbekistan om opprettelse av et prosjekt for eksportering av grønn energi til Europa. Dette meddeler pressetjenesten til Kasakhstans energidepartement 15. november 2023.

Bildekilde: Kasakhstans energidepartement

De tre landenes energi- og økonomiministre har blitt enige om å utarbeide tekniske spesifikasjoner og etablere et fellesforetak for eksport av miljøvennlig energi. Dette har skjedd på et møte i Baku om utsiktene for eksport av strøm fra sentralasiatiske land til Europa gjennom Aserbajdsjan.

Etter møtet har ministrene undertegnet en felles meddelelse som fremhevet potensialet for fornybar energi i landene deres. De har opplyst at de er klare til å bli med i prosjektet for å eksportere elektrisitet fra alternative kilder til Europa.

Deltakerne i møtet vil etablere en felles arbeidsgruppe for å utvikle et mandat for samarbeid innen energiutveksling med vekt på fornybare energikilder.

Gruppen vil få i oppdrag å utforske muligheter for å produsere og eksportere grønt hydrogen og grønn ammoniakk, og opprette nødvendig infrastruktur.

Ministrene har blitt enige om å igangsette et anbudsrunde for utarbeidelse av en foreløpig mulighetsstudie som er basert på godkjente tekniske spesifikasjoner.

De vil også utforske mulighetene for å opprette et fellesforetak for å gjennomføre prosjektet.

Det neste ministermøtet finner sted i Tasjkent, Usbekistan.

Følg pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom