Norges Curlingforbund

Curling-EM starter på lørdag – Norge er utfordrere i både dame- og herreklassen

Del

Norges dame- og herrelandslag i curling er på plass i Aberdeen hvor de kommende uke skal kjempe om medaljer i årets europamesterskap.

EM i curling spilles i Aberdeen fra 18. - 25. november 2023. Hjemmenasjonen Skottland er sterke på både dame- og herresiden, men også Sveits, Sverige og Italia blir tøffe motstandere. Norges landslagstrenere Rune Steen Hansen og Thomas Løvold har tatt ut lag de mener har mulighet til å slå bra fra seg i mesterskapet.

Norges lag til curling-EM. Fra venstre: Kristin Skaslien, Marianne Rørvik, Mille Haslev Nordbye og Martine Vollan Rønning.
Norges lag til curling-EM. Fra venstre: Kristin Skaslien, Marianne Rørvik, Mille Haslev Nordbye og Martine Vollan Rønning. Mille Haslev Nordbye/Lag Rørvik

Det norske kvinnelaget består av Kristin Moen Skaslien, Marianne Rørvik, Mille Haslev Nordbye, Martine Vollan Rønning og Ingeborg Forbregd fra Lillehammer Curlingklubb.

Herrelaget består av Magnus Ramsfjell, Martin Sesaker, Bendik Ramsfjell, Gaute Nepstad og Wilhelm Naess. Dette laget representerer Trondheim Curlingklubb.

Sveits er favoritter på kvinnesiden

Ti kvinnelag og ti herrelag gjør opp om medaljene i mesterskapet. Sveits er en opplagt favoritt blant kvinnene med sitt rutinerte lag anført av skip Silvana Tirinzoni. Stammen av dette laget har vunnet VM for damer de siste fire årene, men ble slått i fjorårets EM-finale av lag Dupont fra Danmark.

- Det er et helt åpent mesterskap. Sveits er favoritter, men bak dem er det mange sterke outsidere. Og vi er en av disse, sier Steen Hansen.

I tillegg ramser han opp Italia, Skottland og Sverige som de heteste medaljekandidatene.

- Nivået er jevnt og høyt i kvinnecurling nå. Vi er heldige som nå har et lag som har tatt store steg. Sølvet i VM i vår kom etter ei uke hvor vi fikk god flyt utover i mesterskapet, men siden bredden i EM er nesten like høy må vi ha ei tilsvarende uke for å lykkes nå også.

- Vi har fire meget gode spillere, men det er så mye som skal stemme i et curlingmesterskap at det er umulig å spå hvor bra det blir til slutt. Klarer vi å få kampene inn i vårt spor, blir vi vonde å ha med å gjøre. I mesterskap er det også ti omganger som skal spilles. Da hjelper det ofte å være tålmodig, og heller gripe de store sjansene når de dukker opp. Vi skal uansett glede oss til kampene. Det er deilig å gå på banen i visshet om at du er god nok til å slå hvem som helst. Samtidig skal vi ha respekt for at det er flere lag som deler den følelsen, sier landslagstreneren.

Han mener også at alle de andre lagene – Estland, Tyskland, Tsjekkia, Tyrkia og Danmark – er tøffe motstandere.

- Det er ikke en eneste enkel kamp i dette mesterskapet. Vi må være skjerpet hver eneste dag hele uka, sier Rune Steen Hansen.

Lag Ramsfjell spiller sitt første EM

På herresiden er det også Skottland, Sverige og Italia som må regnes som de heteste medaljekandidatene. Det italienske laget med skip Joel Retornaz har vunnet sesongens to første Grand Slams, og ser meget sterke ut for tiden. Skottland med skip Bruce Mouat er regjerende verdensmestere og blir helt sikkert å regne med i EM på hjemmebane. Lag Edin fra Sverige vant OL-gull i 2022 og tapte mot lag Retornaz i forrige helgs Grand Slam-finale.

Norge og lag Ramsfjell kan absolutt utfordre disse lagene, og også Sveits kan melde seg på i medaljekampen. Dette er lag Ramsfjell sitt første EM, men laget har spilt flere VM og tapte forrige sesongs VM-kvartfinalen mot nettopp lag Retornaz.

Herrene gjorde ett godt VM i april i år, vi håper å bygge videre på dette i årets EM. sier landslagssjef Thomas Løvold.

Damene møter Estland i sin første kamp lørdag kl. 10:00 norsk tid. Første kamp for herrene er lørdag kl. 15:30 og hjemmenasjon Skottland er motstander.

Norge har vunnet EM for kvinner to ganger og herrene har vunnet fem EM-gull siden 1977.

De åtte beste lagene kvalifiserer seg til VM som arrangeres senere i sesongen.

Hvor sendes EM?

Her finner du hvor du kan se Norges kamper under EM: https://curling.no/curling-pa-tv/

Kontakter

Bilder

Norges lag til curling-EM. Fra venstre: Kristin Skaslien, Marianne Rørvik, Mille Haslev Nordbye og Martine Vollan Rønning.
Norges lag til curling-EM. Fra venstre: Kristin Skaslien, Marianne Rørvik, Mille Haslev Nordbye og Martine Vollan Rønning.
Last ned bilde
Kvinnelandslaget i curling vant gull i b-gruppen i EM 2021. 
F.v.: Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye, Martine Vollan Rønning, Rune Steen Hansen (Coach)
Kvinnelandslaget i curling vant gull i b-gruppen i EM 2021. F.v.: Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye, Martine Vollan Rønning, Rune Steen Hansen (Coach)
Last ned bilde
Marianne Rørvik i aksjon under EM på Lillehammer 2021
Marianne Rørvik i aksjon under EM på Lillehammer 2021
Last ned bilde
Norges herrelandslag spiller europamesterskapet som starter på lørdag.
Norges herrelandslag spiller europamesterskapet som starter på lørdag.
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Norges Curlingforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Curlingforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Curlingforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom