Forsvaret

Hedrer den norske soldaten med nyskrevet verk

Del

Pressen er invitert til å dekke Forsvarets hederskonsert på Elverum 16. november. Der kan du oppelve et stjernelag av solister, tekster fra Forsvarets prisbelønte podkast «Våre historier» og nykomponert musikk fra komponist og jazzmusiker Daniel Herskedal.

I to forestillinger i Terningen Arena i Elverum inviteres presse og publikum til et unikt musikalsk innblikk i den moderne norske soldatens liv. Presse og forsvarsansatte inviteres til en lukket forestilling 16. november, mens publikum inviteres til en åpen forestilling 17. november.

På scenen har Forsvarets stabsmusikk med seg den anerkjente norske trompetisten Ole Edvard Antonsen og «The Voice»-deltaker Knut Kippersund Nesdal. Stabsmusikken har også hentet inn musikalsk bidrag fra Forsvarets egne soldater: Andrea Endal Lang-Ree, som avsluttet førstegangstjenesten tidligere i år. Hun har sunget mye med storband tidligere.

Hederskonserten anerkjenner innsatsen Forsvarets personell legger ned, både nasjonalt og internasjonalt. Gjennom konserten ønsker også Forsvaret å gi befolkningen større forståelse for Forsvarets oppgaver og innsats.

Urpremiere

I år gjøres dette blant annet gjennom urpremiere på bestillingsverket «Soldathistorier», skrevet av komponisten og jazzmusikeren Daniel Herskedal. 

Verket inneholder tekster fra Forsvarets podkast, «Våre Historier». Der hører vi sterke historier fra den moderne soldatens liv. Under konserten får publikum høre om hvordan det er å bli skutt i Afghanistan, hvordan det er å være tett på kampen mot ISIL, og hvordan det er å frakte ut kjemiske våpen fra Syria. Vi blir også kjent med en norsk FN-soldat som evakuerte sivile fra borgerkrigen i Sør-Sudan. 

Tekstene er bearbeidet av forfatteren Simon Stranger og blir fremført av soldater fra Forsvaret. 

Variert program

Programmet spenner stort når det gjelder sjangerbredde. I tillegg til bestillingsverket   «Soldathistorier», skal Antonsen briljere på trompet i stykker som «Slavisk fantasi», «Vidda» og «Att angöra en brygga». Knut Kippersund Nesdal, fremfører låter som «I’ve Got You Under My Skin» av Cole Porter, «Mack the Knife» av Kurt Weill og Bertolt Brecht og ikke minst Alf Prøysens og Egil Monn-Iversens nydelige «Trassvisa hennes Tora».

Kontakter

Lenker

Om Forsvaret

På oppdrag frå politikarane løyser Forsvaret ei rekkje oppdrag for å halde Noreg trygt. Forsvaret er det sterkaste verkemiddelet norske styresmakter har. Politikarane har bede Forsvaret om å løyse fleire oppgåver på vegner av samfunnet. Vi har samanfatta oppgåvene våre i fem hovudoppdrag:

  1. Forsvare Noreg og Noregs allierte
  2. Overvake og drive etterretning
  3. Trygge grensene og sikre handlefridom for politikarane
  4. Samarbeide internasjonalt
  5. Støtte det sivile Noreg

Følg pressemeldinger fra Forsvaret

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Forsvaret på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forsvaret

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom