Grappa Musikkforlag AS

Marte Eberson med vakker desemberlåt

Del

Etter å ha nylig gitt ut soloalbum til fantastisk mottakelse, fortsetter Marte Eberson å levere nydelig ny musikk. Denne gangen i formen av en ærlig og nær julelåt. "That Day in December" er ute i dag!

Foto: Birthe Magnussen
Foto: Birthe Magnussen

LYTT HER

Marte Eberson slipper en utypisk julelåt, eller kall det en desemberlåt, som handler om å savne en man ikke har i livet sitt lenger. Julen er en tid for ettertanke og nostalgi, men ikke minst kvalitetstid med de nærmeste - og da blusser også de vonde følelsene opp mens man går og tenker tilbake. Disse vonde følelsene setter Marte ord på i sangen «That Day in December». Marte forteller:

- For meg er ikke jula så veldig jolly, fordi jeg har opplevd noen vonde hendelser rundt juletider. Jeg vet at jula kan være vond for mange, så jeg kan jo håpe at folk kan føle en slags trøst i at de ikke er alene om det. Bare fordi det er desember trenger ikke alt å være rosenrødt og livet gå på skinner.

Etter å ha aktivt gitt ut ny musikk, har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Hun slapp soloalbumet "Free" 13.oktober, og har blitt omtalt i både inn- og utland for sin drømmende og hardtslående retro-pop. Det er tydelig at Eberson har omfavnet friheten på mange måter, og spesielt ved å ikke binde seg til én sjanger eller étt utrykk. Hennes unike sound har til og med blitt beskrevet som noe helt eget, nemlig: «Marte-pop». 

"That Day in December" er spilt inn hjemme hos Marte, der hun har skrevet den - nemlig ved pianoet. Her er det kun piano og vokal, nært og klart - som står fint for seg selv. Mikset og mastret i Saga Studio hos Jonas Kroon. Det er en vakker låt som reflekterer flere aspekter ved jula. 

- Jeg er glad jeg kan gi ut denne låta før jul. Den betyr mye for meg. Jul for meg er en tid for ettertanke. Hvordan har året vært, hvordan vil jeg at det neste skal bli. Jeg tillater meg og å sørge over venner og familiemedlemmer som ikke lenger er tilstede i livet mitt. Jeg ønsker meg fred og ro, og vil helst bare puste ut og senke pulsen. Synes det er slitsomt med pakker, kjas og mas, men synes det er fint med stille kvelder. Jeg har ikke så mange forventninger egentlig. Vil bare puste ut og tillate meg å være som jeg er.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Cover
Cover
Last ned bilde
Foto: Birthe Magnussen
Foto: Birthe Magnussen
Last ned bilde
Foto: Birthe Magnussen
Foto: Birthe Magnussen
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Andre språk

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Sigrid Moldestad vender tilbake til røtene sine med eit banebrytande folkemusikalbum og bok ho har kalla «Breim»1.12.2023 10:41:26 CET | Pressemelding

Sigrid Moldestad, den anerkjende norske artisten og låtskrivaren, tek eit djupt dykk inn i hjartet av sin kulturarv med sitt komande album «Breim». Etter seks suksessfulle soloalbum som i hovudsak har vore skapt av eigne songar og tekstar, utforskar Moldestad no si rolle som tradisjonsmusikar og leverer eit personleg album som hentar inspirasjon frå røtene.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom