CARE

– Vi er ekstremt bekymret og redde

Del

Mangel på drivstoff kan føre til stans i distribusjonen av nødhjelp på Gazastripen, ifølge FN. CARE er svært bekymret for konsekvensene for sivilbefolkningen – og for våre ansatte.

– Situasjonen nå er katastrofal. Det var allerede veldig lite nødhjelp som ble sluppet inn i Gaza. Vi er ekstremt bekymret og redde for hva som vil bli konsekvensene hvis ikke en gang den veldig begrensede nødhjelpen som får slippe inn i Gaza, kan deles ut, sier Hiba Tibi, landdirektør for CARE Gaza og Vestbredden. 

Mandag fortalte FN at mangel på drivstoff kan føre til stans i utleveringen av nødhjelp på Gazastripen. CAREs ansatte på Gazastripen forteller at at de er nødt til å rasjonere på både mat og vann.  

– De hopper over måltider. Én spiser kun halve porsjoner, slik at han har mat å gi til barna sine. Andre drikker ikke vann. Familien sparer på alt drikkevannet de har, slik at de kan bruke det til morsmelkserstatning. På den måten slipper de å gi babyen forurenset vann. Men resten av familien bruker og drikker forurenset vann, forteller Tibi.  

Mangel på vann, medisiner, drivstoff og strøm gjør også at stadig flere sykehus blir nødt til å stanse driften.  

– De sårede får ikke hjelpen de trenger. Det gjør heller ikke gravide kvinner, eller nyfødte, som trenger medisinsk hjelp. Vi mister dem, vi ser at de dør, den ene etter den andre, på grunn av mangelen på strøm, sier Tibi.

Nøkkelord

Bilder

Hiba Tibi, landdirektør for CARE Gaza og Vestbredden
Hiba Tibi, landdirektør for CARE Gaza og Vestbredden
Last ned bilde

Om CARE

CARE ble grunnlagt i 1945 og er nå en av verdens største hjelpeorganisasjoner, med prosjekter i 102 land. CARE Norge jobber med langsiktig utviklingsbistand og nødhjelp i 11 av disse landene, med jenter og kvinners rettigheter i fokus. CAREs bistand nådde mer enn 100 millioner mennesker i 2021.

Følg pressemeldinger fra CARE

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra CARE på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra CARE

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye