Å Energi

Å Energi blir største eier i Otovo

Del

Å Energi har deltatt i en rettet emisjon i solenergiselskapet Otovo. Totalt har fornybarkonsernet gått inn med 267,8 millioner kroner i kapitalinnhenting, og får en eierandel i selskapet på i overkant av 31 prosent.

Solcellepaneler. Foto.
Illustrasjonsbilde.

Å Energi investerte første gang i Otovo samme år som selskapet ble etablert, i 2016. Siden da har Otovo utviklet seg til å bli en ledende leverandør av sol på tak i privatmarkedet i Europa, med salg av tilleggstjenester som batterier, elbilladere og varmepumper.

- Solenergi vil spille en viktig rolle i overgangen til et fornybart samfunn. Utvikling av solkraft er et av de viktigste tiltakene for å imøtekomme samfunnets behov for mer kraft. Dersom Otovo lykkes med sin strategi har selskapet en unik mulighet til å kapitalisere på denne veksten, sier Atle Knudsen, konserndirektør i Ny Industri i Å Energi, og legger til;

- Kombinasjonen av høy inflasjon, økt rentenivå og lave strømpriser har ført til en midlertidig nedgang i markedet for solanlegg i privatmarkedet. Det ventes imidlertid en vesentlig vekst i etterspørsel etter solceller på tak i årene fremover. Solkraft er det raskest voksende fornybarsegmentet i Europa.

Gjennom deltakelse i emisjonen øker Å Energi sin eierandel i Otovo fra 6,80 prosent til i overkant av 31 prosent, og blir med det den største aksjonæren i selskapet.

Å Energi er engasjert i hele verdikjeden for fornybar energi og har lang erfaring med fornybare energiprosjekter og energimarkedet. Konsernet er en stor aktør i både privat- og bedriftsmarkedet for strømsalg og leverer bærekraftige energiløsninger som forenkler, sikrer og effektiviserer kundens energibruk.

Kontakter

Bilder

Solceller på hustak. Foto.
Illustrasjonsfoto: Otovo
Last ned bilde
Mann i gate. Foto.
Atle Knudsen, konserndirektør Ny industri i Å Energi. Foto: Kjell Inge Søreide
Last ned bilde
Solcellepaneler. Foto.
Illustrasjonsbilde solcellepaneler
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Å Energi

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Å Energi på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Å Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye