Stavsmarken Gård og Pølsemakeri fra Vega får pris fra Innovasjon Norge
Den tradisjonsrike familiegården tildeles Bedriftsutviklingsprisen for landbruket for Nordland.

Gården drives av Bente og Lars Børsheim, og har vært i familien siden tidlig på 1900-tallet. Det er nå fjerde generasjon som driver gården. I alle år har det vært tradisjon for slakt og videreforedling av mat på gården, som driver primært med griseproduksjon. Nå er gården tildelt den regionale Bedriftsutviklingsprisen i landbruket, som deles ut av Innovasjon Norge.
- Vi er kjempeglade for å bli kåret til årets vinner av BU prisen i Nordland. Det er et godt klapp på skuldra for den jobben vi har lagt ned for å bygge opp bedriften og merkevaren Stavsmarken Gård. Det er godt å vite at man har folk på sidelinjen som heier på det vi gjør, sier Bente Børsheim.
- Å utvikle en lokalmatbedrift og å skape en merkevare er en reise som er utrolig spennende, utfordrende, kjempegøy og ikke uten helt jobb. Det å vite at man har sparringspartnere og støtte i folk rundt seg er utrolig viktig, og gir oss energi til å fortsette den spennende reisen vi har startet på, forteller hun.
Forskjellige produkter
Det produseres mange ulike produkter på gården: spekepølser, grillpølser, indrefilet, koteletter, ribbe, sylte, rulle, kjøttboller, medisterkaker og leverpostei med mer. Gamle og tradisjonsrike familieoppskrifter er tatt med inn i den moderne produksjonen, og det eksperimenteres og kombineres med gamle og nye oppskrifter i spennende smakskombinasjoner. Blant annet benyttes tang og havsalt som smakstilsetning i noen av produktene, som er naturlige tilsetninger som er preget av vær og vind på Vegaøyene og som gir en unik smaksopplevelse.
På gården er det både gårdsbutikk og kafé, der man kan få kjøpt alle gårdens produkter, i tillegg til andre lokale skatter. Gårdskafeen er kun åpen i sesong, men kan leies ut til grupper hele året.
Meget imponert
Regiondirektør i Innovasjon Norge i Nordland, Monica Ahyee, er veldig imponert over prisvinnerne fra Vega:
- Produktene til Stavsmarken Gård og Pølsemakeri er i en egen liga for seg selv. De har satt kommunen på matkartet og bidratt til å øke stoltheten hos lokale matprodusenter fra området. Eierne tar et stort sosialt ansvar, og tillitsverv i samvirkeorganisasjonene har over tid gitt dem et enormt nettverk, sier hun.
- Dette betyr også at det er mange som kjenner deres virksomhet over det ganske land. Gården ligger midt i verdensarvområdet og er et utstillingsvindu for Vega, også i reiselivssammenheng. De har virkelig fortjent BU-prisen, og vi ønsker dem masse lykke til med videre satsing.
Bedriftsutviklingsprisen i landbruket
Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser. Hvert år blir det kåret en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner. De fylkesvise vinnerne kjemper deretter om den nasjonale prisen på 250 000 kroner
Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Bonsak Malt vinner Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Trøndelag24.11.2023 13:00:00 CET | Pressemelding
Bodil Oust og Tyson Weaver har motbevist myten om at produksjon av kvalitetsmalt på norsk korn ikke er liv laga.
ECOsubsea får 20 millionar til grønt og eksportretta innovasjonsprosjekt17.11.2023 14:03:35 CET | Pressemelding
ECOsubsea AS får tilskot frå Innovasjon Noreg på inntil 20 millionar kroner til utvikling av storskala industriell skrogvask med oppsamling og behandling av avfall.
Mapei AS får 25,6 millioner kroner fra Innovasjon Norge14.11.2023 12:30:00 CET | Pressemelding
Mapei AS får 25,6 millioner kroner i finansiering fra Innovasjon Norge til forskning og utvikling av ny bærekraftig og klimareduserende betongteknologi og resirkuleringsløsninger.
– Norske bedrifter kan og bør ta en ledende rolle på veien mot nullutslippssamfunnet10.11.2023 13:58:22 CET | Pressemelding
En norsk næringslivsdelegasjon reiser snart til COP28 i Dubai for å vise fram norske grønne løsninger. NHO-presidenten er overbevist om at norsk næringsliv kan bidra i arbeidet med å nå målene i Paris-avtalen.
Svinvik Gard vinn BU-prisen i Møre og Romsdal8.11.2023 12:12:33 CET | Pressemelding
Gardsrestauranten blir hedra med Bedriftsutviklingsprisen i landbruket frå Innovasjon Noreg.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom