NRK

Slik blir Melodi Grand Prix 2024

Del

Norges største musikkshow skal tilbake dit det hele startet, og avslutte med en stor folkefest i Trondheim. Slik blir Melodi Grand Prix 2024.

Det kokte i Trondheim Spektrum da Alessandra vant finalen i Melodi Grand Prix 2023. Neste års vinner vil også kunne feire i samme arena.
Det kokte i Trondheim Spektrum da Alessandra vant finalen i Melodi Grand Prix 2023. Neste års vinner vil også kunne feire i samme arena. Celina Øier / NRK Kan kun brukes i redaksjonell omtale av NRKs programmer.

Melodi Grand Prix ble arrangert for aller første gang i 1960. Nora Brockstedt ble den første vinneren av konkurransen med låta “Voi-voi”. Sendingen fant sted i NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo.

I 2024 vil NRK ta konkurransen tilbake til røttene når de tre delfinalene igjen arrangeres på Marienlyst. Den første delfinalen sendes lørdag 13. januar.

– Marienlyst er hellig grunn for starten av norsk TV-historie og Norges største musikkshow gjennom snart 65 år. Historiene og musikken sitter i veggene i Studio 1 og Studio 2. Begge vil benyttes når artistene skal kjempe om finaleplass i Trondheim Spektrum, foran 8500 mennesker i salen og rundt en million mennesker foran TV-skjermen, sier Stig Karlsen, musikkansvarlig i MGP.

18 artister i konkurransen

Det vil være 18 deltakere som konkurrerer i neste års Melodi Grand Prix. Seks artister og band deltar i hver delfinale, hvor tre går videre til den store finalen.

– Vi er i fyr og flamme over den nye line-upen i MGP. Vi kan love svært høyt nivå på artister og låter, og et variert og spennende repertoar. Det blir store og kjente artister, det blir nye stjerneskudd, et bredt utvalg av sjangere og uttrykk. Vi har låtene som kan hevde seg sterkt i Europa og verden. Og hvem vet, kanskje er 2024 året da Norge igjen vinner Eurovision Song Contest, sier Karlsen.

Finale i Trondheim Spektrum

Årets utsolgte finale ble en stor suksess med over 8500 entusiastiske fans i salen. Det blir nok en gang folkefest når ni finalister skal kjempe i finalen om å representere Norge i Eurovision Song Contest 2024. Finalen lørdag 3. februar finner sted i Trondheim Spektrum.

– Trøndere kan å lage fest, og sammen med tilreisende fra hele Norge og Europa blir dette en kveld for historiebøkene. Det knyttes stor spenning til hvilke artister som er med i MGP 2024, og selv om vi ikke kan dele noen navn nå, så kan vi avsløre at Trøndelag er godt representert blant de 18 deltakende artistene. Det skal bli spennende å se hvor mange som går videre, og får opptre på hjemmebane i Trondheims storstue, sier Karlsen.

Artistene blir presentert på en stor presselansering fredag 5. januar på Marienlyst i Oslo. Formell invitasjon til presse vil bli sendt ut om noen uker.

Billetter til MGP 2024

Har du lyst til å være til stede på delfinalene eller finalen?

Det ordinære billettsalget til Melodi Grand Prix 2024 starter torsdag 16. november. Forhåndssalget starter tirsdag 14. november. Du vil finne mer informasjon på denne siden når billettsalget nærmer seg.

Kontakter

Bilder

Det kokte i Trondheim Spektrum da Alessandra vant finalen i Melodi Grand Prix 2023. Neste års vinner vil også kunne feire i samme arena.
Det kokte i Trondheim Spektrum da Alessandra vant finalen i Melodi Grand Prix 2023. Neste års vinner vil også kunne feire i samme arena. Foto: Celina Øier / NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom