Nasjonalparken Katon-Karagai kommer inn på rangeringen Green Destinations Topp 100 Stories i 2023

Del

Den statlige nasjonalparken Katon-Karagai kom inn på rangeringen Green Destinations Topp 100 Stories i år. Dette er det første kasakhstanske området på listen ifølge rangeringens niende utgave som ble publisert 9. oktober 2023.

Nasjonalparken Katon-Karagai
Nasjonalparken Katon-Karagai Photo credit: mytravelbook.org.

Årets kåring til Green Destinations vurderte 165 påmeldinger og 128 innsendte historier. Rangeringen har laget en samling av gode eksempler fra miljøbevisste destinasjoner i verden i henhold til bærekraftsrelaterte kriterier.

Utvelgelsesprosessen inkluderte vurdering av kvalitet, erfaringens overførbarhet, innovasjonsnivå og bærekraftspilarenes tilstedeværelse.

Katon-Karagai har et areal på 6 434 kvadratkilometer med ti turistruter og fire stier på til sammen over 680 kilometer. I 2022 besøkte over 7 000 mennesker nasjonalparken.

Sammen med rangeringens andre destinasjoner fikk Katon-Karagai anerkjenning for nasjonalparkens løsninger på utfordringer og problemer relatert til bærekraftig turisme.

Følg pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom