Nanopower i Kristiansand får millionstøtte fra EU

Del

Nanopower får 2,5 millioner euro i tilskudd fra det europeiske innovasjonsrådets akselerator-program, European Innovation Council Accelerator. I tillegg er bedriften i prosess med tildeling av egenkapital på 5 millioner euro fra EIC Fund og tilsvarende fra andre investorer.  - Dette er akkurat det vi trengte nå for å gripe den muligheten vi har skapt, sier CEO Tore Irgens Kuhnle.

Nanopowers databrikke
Nanopowers databrikke Nanopower

Teknologiselskapet Nanopower Semiconductor utvikler databrikker eller chips til trådløse systemer, med ekstremt lavt strømforbruk. Når EIC tar selskapet opp i sin Accelerator og går inn med flere millioner euro, er det et tegn på at EU anser teknologien som svært lovende og viktig.
- Nanopower er et selskap som utvikler teknologi for et svært konkurranseutsatt marked. At bedriften nå får støtte fra EIC Accelerator er en anerkjennelse av at dette er løsninger Europa og verden trenger. Dessuten gir det selskapet et betydelig løft i den videre utviklingen. Det er en stor glede for oss å bidra til å finansiere, veilede og være sparringpartner for denne typen teknologiselskaper, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli.

Nanopower har drevet utvikling i mange år, og er nå i ferd med å produsere den første generasjonen av chipen. Selskapets databrikke gir 70 til 90 prosent redusert strømforbruk for trådløse enheter. Det kan spare verden for millioner av batterier og vil gjøre det mulig å bruke trådløs teknologi i helt nye applikasjoner. Nå skal kundene kunne teste chipen og ta den inn i sin produktutvikling.

- Nå kan vi sette fart og sørge for at denne unike chipen blir en suksess, sier Tore Irgens Kuhnle. Selskapet har fått støtte fra Innovasjon Norge i flere faser, dessuten har Investinor bidratt i prosessen fram mot støtten fra EIC Accelerator. – Innovasjon Norge har vært kjempeviktige for Nanopower i oppstarten, og vi fikk god drahjelp gjennom pandemien. Alt det Innovasjon Norge har finansiert er destillert ned i den chipen som nå produseres. Vi ser at dere gjør direkte tiltak for å øke suksessraten til norske selskaper. Hjelpen i forberedelsene til intervjuene gjorde at vi hadde ekstra ro da vi skulle til tredje og siste steg av søknaden, intervjuet.

Om EIC Accelerator

European Innovation Council Accelerator tilbyr oppstartsbedrifter og små og mellomstore bedrifter tilskudd på opptil 2,5 millioner euro kombinert med aksjeinvesteringer fra 0,5 til 15 millioner euro eller mer. I tillegg til økonomisk støtte, drar alle prosjekter nytte av en rekke tjenester som gir tilgang til ledende ekspertise, bedrifter, investorer og aktører i økosystemet.

Kontakter

Bilder

CEO Tore Irgens Kuhnle i Nanopower Semiconductors
CEO Tore Irgens Kuhnle i Nanopower Semiconductors
Last ned bilde
Nanopower Semiconductors brikke holdt i en pinsett. Brikken er bitteliten.
Nanopower Semiconductors brikke
Last ned bilde
Teamet bak Nanopower Semiconductors står sammen på taket av en bygning i en stor by.
Teamet bak Nanopower Semiconductors
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom