Eika Gruppen

Haugesund og Tysnes fusjonerer og velger Eika som allianse

Del

Haugesund Sparebank og Tysnes Sparebank har inngått avtale om fusjon, og velger samtidig å bli en alliansebank i Eika.

Vi ser frem til et tett og godt samarbeid fremover, sier Hege Toft Karlsen fornøyd
Vi ser frem til et tett og godt samarbeid fremover, sier Hege Toft Karlsen fornøyd

-Vi i Eika er stolte og ydmyke overfor at Haugesund Sparebank, som har vedtatt å fusjonere med Tysnes Sparebank, samtidig velger å bli en del av vår allianse. Tysnes er en Eika-bank vi kjenner godt, og gjennom denne prosessen har vi lært Haugesund å kjenne som en solid og veldrevet lokal sparebank med stor betydning for vestlandsregionen mellom Bergen og Stavanger. Vi ser frem til et tett og godt samarbeid med banken. Sammen skal vi sørge for en best mulig overgang av både ansatte og kunder til våre løsninger, tjenester og produktselskap, sier konsernsjef Hege Toft Karlsen i en kommentar.

-Jeg snakker på vegne av alle bankene i Eika når jeg kan ønske Haugesund Sparebank og etter hvert den fusjonerte banken velkommen i alliansen, kommenterer Hans Kristian Glesne, styreleder i Eika Gruppen og adm banksjef i Skue Sparebank

Blir den fjerde største aksjonæren i Eika

Den sammenslåtte banken skal være tilknyttet Eika, og Haugesund Sparebank har i dag signert avtale om deltakelse i Eika Alliansen. Avtalen innebærer at Haugesund Sparebank innenfor dagens eierstruktur vil bli eier av 4,45 % av aksjene i Eika Gruppen AS, delta i samarbeidet om bankdrift, Eika Boligkreditt AS og distribusjon av Eika-konsernets produkter. Den sammenslåtte banken vil eie til sammen 4,99 % av Eika Gruppen AS og blir den fjerde største aksjonæren i selskapet. Gjennomføring av avtalen er blant annet betinget av godkjennelse fra Finanstilsynet. De enkelte avtalene knyttet til samarbeidet og distribusjon vil tre i kraft på ulike tidspunkter for å hensynta forpliktelser i Haugesund Sparebanks eksisterende samarbeids- og distribusjonsavtaler.

Ønsker å være markedets beste alternativ for selvstendige banker

Eika har et uttalt mål om å tiltrekke ytterligere banker til alliansefelleskapet. Gjennom langvarig og effektivt samspill har Eika Alliansen lykkes med å realisere betydelige stordriftsfordeler og samtidig bygget store verdier i Eika over tid. En bevist samarbeidsevne, sammen med sterke resultater og høy medarbeider- og alliansetilfredshet, gir Eika et svært godt utgangspunkt for også fremover å leve opp til en visjon om å være markedets beste alternativ for selvstendige banker.

Et strategisk valg om å bytte kjernebankleverandør fra danske SDC til Tietoevry, som leverer tjenester til et absolutt flertall av norske banker, har vært viktig for å tilrettelegge for Eikas samarbeidsstrategi. Overføringen av 51 banker til den nye leverandøren ble gjennomført i henhold til plan høsten 2023. Dette vil gi Eika og bankene betydelig reduserte IT-kostnader, styrket utviklingskraft og økt strategisk fleksibilitet for samarbeid i det norske markedet.

Når Haugesund Sparebank nå velger Eika som allianse for den fusjonerte banken, er det en bekreftelse på våre strategiske valg. Eika ser frem til et langt og godt samarbeid med den nye banken, og til fortsatt å spille en aktiv rolle i videreutviklingen av det norske bankmarkedet.

Nøkkelord

Kontakter

Om Eika

Eika Alliansen består av selvstendige lokalbanker, Eika Gruppen og Eika Boligkreditt. Bankene er spredt over store deler av landet og bidrar til økonomisk vekst og trygghet for privatkunder og næringsliv i sine markedsområder. Samarbeidet i alliansen sørger for stordriftsfordeler for lokalbankene som nyter høy tilfredshet blant sine kunder.

Eika Gruppen er eid av bankene. Eika Gruppens visjon er å styrke lokalbanken gjennom å sikre sterke, omsorgsfulle lokalbanker som kan være en drivkraft for vekst og utvikling for kunder og lokalsamfunn. Eika Gruppens kjernevirksomhet er å sikre lokalbankene moderne og effektiv bankdrift gjennom gode og kostnadseffektive produkt- og tjenesteleveranser, inkludert en komplett plattform for bank-infrastruktur. Les mer på eika.no - https://eika.no/

Følg pressemeldinger fra Eika Gruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Eika Gruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Eika Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye