Den Norske Opera & Ballett

Norgespremiere på ungdomsoperaen Ingenting

Del

Tusenvis av unge publikummere fyller Hovedscenen når Ingenting får sin Norgespremiere 3. november.

Operaen Ingenting, med og for ungdom, har norgespremiere på Hovedscenen 3. november. Foto: Erik Berg
Operaen Ingenting, med og for ungdom, har norgespremiere på Hovedscenen 3. november. Foto: Erik Berg

Med Norgespremiere på operaen Ingenting 3. november, fylles Operaen av unge – både på Hovedscenen, i orkestergraven og i salen. I tillegg vil over 25 skoleklasser være innom forestillingen, flere av dem gjennom Den Kulturelle Skolesekken, og få tilpasset undervisningsopplegg i for- og etterkant av besøket i Operaen.  

Ingenting er basert på Janne Tellers prisvinnende ungdomsroman, oversatt til 27 språk. Operaversjonen fra 2016, med musikk av David Bruce, har allerede hatt stor suksess i Storbritannia og Danmark.   

Stor ungdomssatsing 

– Endelig kan vi presentere en opera for og med ungdom! I Ingenting står Operaens barnekor, ungdom fra musikklinjer i Oslo og unge instrumentalister side om side med profesjonelle voksne musikere i orkestergrava framfører et stykke som stiller spørsmålet: Hva er det egentlig som har mening i verden? Svaret gir de oss gjennom det de gjør: Mening skaper vi mennesker gjennom det vi skaper sammen, og musikken er det mektigste middelet og målet vi har for en slik fredsbevarende styrke, sier operasjef Randi Stene. 

Hovedrollene i Ingenting synges av de unge operasolistene Simen Bredesen, Eline Korbi, Christina Jønsi, Magnus Ingemund Kjeldstad og Sean Gordon Bell. Den musikalske ledelsen er ved David Maiwald.  

Om meningen med livet 

I et klasserom, i en liten by i Danmark, er klasse 8D tilbake etter ferien. Noe har skjedd med en av guttene. I løpet av sommeren har han funnet ut at ingenting betyr noe. De andre i klassen protesterer.   

For å bevise at livet ikke er meningsløst, begynner de å samle sammen ting som betyr noe for dem, for å legge dem i en haug med mening. Det starter med vanlige gjenstander – som et par sko, en gammel dukke og en bunke bøker. Men etter hvert tar prosjektet nye og farlige veier.  

Ingenting handler om å bli revet med og bli med på ting du angrer på i etterkant. Det er en rå fortelling som tar unges verden og eksistensielle spørsmål på alvor, uten å servere noen lettvinte svar. 

Musikk: David Bruce. Libretto: Glyn Maxwell. Norsk oversettelse: Gunnar Bergstrøm. Regi: Martin Lyngbo. Gjenoppsetningsregi: Ludivine Petit og Dina Fie Lorentzen. Scenografi: Steffen Aarfing. Kostymer: Nathalie Mellbye. Lysdesign: Lee Curran. Videodesign: Anne Mette Fisker Langkjer og Maya SB.  

Komponist David Bruce er til stede ved premieren fredag 3. november og blir med i introduksjonen i Formidlingssentret kl. 18.00. 

Nøkkelord

Kontakter

For anmelderbilletter og intervjuforespørsler, vennligst kontakt:

Lenker

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye