Forsvaret

Forsvarets minnedag 2023

Del

Kronprinsen, stortingspresidenten, forsvarsministeren og forsvarssjefen deltar alle på markeringen av Forsvarets minnedag på Akershus festning. Markeringen skjer søndag 5. november, og pressen er velkommen til å delta.

H.K.H. Kronprinsen under minnedagen 2022.
H.K.H. Kronprinsen under minnedagen 2022. Torbjørn Kjosvold, Forsvaret

Forsvarets minnedag er dagen da vi hedrer og minnes de som har mistet livet i Forsvarets tjeneste i og utenfor Norge. Helgen fredag 3. til søndag 5. november 2023 blir minnedagen arrangert over hele landet for 17. året på rad.

Årets hovedarrangement finner sted på Akershus festning søndag 5. november, og seremonistart er kl. 10.30 ved Nasjonalt veteranmonument. Til stede på arrangementet er H.K.H. Kronprinsen, stortingspresident Masud Gharahkhani, forsvarsminister Bjørn Arild Gram og forsvarssjef Eirik Kristoffersen.

Forsvaret ønsker å invitere pressen for å dekke arrangementet. 

Det blir anledning til korte intervjuer med forsvarsminister og forsvarssjef i forkant av seremonien ved Nasjonal veteranmonument samt dekning med foto og film fra selve seremonien.

Påmelding på e-post til milinfo@fd.dep.no, herunder også ønske om intervju. Frist er 4. november kl. 15.00

Pressen bes møte opp senest kl. 09.55 i hovedvakten på Akershus festning.

Om minnedagen

Forsvarets minnedag er en markering etablert i 2007 av det norske forsvaret for å hedre personell som har omkommet i tjeneste. Minnedagen er fastsatt til den første søndagen i november. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Forsvaret

På oppdrag frå politikarane løyser Forsvaret ei rekkje oppdrag for å halde Noreg trygt. Forsvaret er det sterkaste verkemiddelet norske styresmakter har. Politikarane har bede Forsvaret om å løyse fleire oppgåver på vegner av samfunnet. Vi har samanfatta oppgåvene våre i fem hovudoppdrag:

  1. Forsvare Noreg og Noregs allierte
  2. Overvake og drive etterretning
  3. Trygge grensene og sikre handlefridom for politikarane
  4. Samarbeide internasjonalt
  5. Støtte det sivile Noreg

Følg pressemeldinger fra Forsvaret

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Forsvaret på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forsvaret

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom