UiO - Det utdanningsvitenskapelige fakultet

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun til Skolelederdagen

Del
Kari Nessa Nordtun åpner den årlige Skolelederdagen fredag denne uken, som i år markerer 20-årsjubileet for masterprogrammet i utdanningsledelse ved Universitetet i Oslo (UiO), landets første i sitt slag.

– Vi gleder oss over at kunnskapsministeren med dette bidrar til å løfte fram arbeidet som er lagt ned disse tjue årene og motiverer til videre innsats, sier dekan Rita Hvistendahl ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet.

– Skolelederutdanningen har vært preget av et brennende engasjement for skoleledelse i praksis og skoleutvikling som forskningsfelt og av en ukuelig dugnadsånd. Alt dette trenger vi også framover for å sørge for god kvalitet i alle ledd både for elevene og lærerne våre, sier Hvistendahl.

Flere hundre skoleledere fra hele Norge

Gjennom dette programmet er det hittil utdannet nærmere 500 mastere i utdanningsledelse.

På årets skolelederdag, som samler flere hundre skoleledere fra hele landet, er temaet hva profesjonaliseringen av yrkesgruppen har betydd for utviklingen av norsk skole.

UiO var en pioner i å skape etter- og videreutdanningstilbud og etablere et nasjonalt og senere kommunale nettverk for skoleledere. Arbeidet startet tidlig på 90-tallet under ledelse av professor Jorunn Møller.

Under hennes ledelse ble dette arbeidet videreutviklet og formalisert i en gradsstruktur som et masterprogram i utdanningsledelse ved UiO fra 2003. Møller deltar også på arrangementet fredag 3. november. 

Hva er skolelederdagen?

Institutt for lærerutdanning og skoleforskning ved UiO arrangerer hvert år Skolelederdagen, som er en gratis konferanse som setter aktuelle problemstillinger på agendaen og retter seg mot ledere i skolen og på ulike nivåer i skolesystemet (kommuner og fylker).

Årets jubileumskonferanse finner sted på Blindern fredag 3. november fra kl. 09.00-15.00.

Pressen er invitert til å delta på hele eller deler av dagen. Ta kontakt dersom du kommer (se kontaktinfo under). 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om UiO - Det utdanningsvitenskapelige fakultet

UiO - Det utdanningsvitenskapelige fakultet
Postboks 1161 Blindern
0318 Oslo

http://www.uv.uio.no

Det utdanningsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo er landets ledende utdannings- og forskningsmiljø i utdanningsvitenskap.

Følg pressemeldinger fra UiO - Det utdanningsvitenskapelige fakultet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det utdanningsvitenskapelige fakultet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Det utdanningsvitenskapelige fakultet

Norske forskere vil revitalisere samisk språk26.10.2023 07:30:00 CEST | Pressemelding

Forskning på små barns utvikling og læring har til nå ikke inkludert samiskspråklige barn. Det skal forskere ved fem norske universiteter gjøre noe med. Nå inviterer de alle samiskspråklige barn født i 2019 og 2020 til å delta i et stort forskningsprosjekt. — Forskningen i SpedAims Hjertespråk kan være med å styrke samiskspråklige barns pedagogiske tilbud, sier Lisbeth Eira, direktør i Avdeling for oppvekst og opplæring i Sametinget.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom