Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom

Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom: Hårreisende at FrP ber regjeringen stenge døra for kvoteflyktningene

Del

Norge må ta ansvar og stille opp for både ukrainere og flyktninger fra resten av verden, mener Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom.

Leder for Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, Amanda Hylland Spjeldnæs.
Leder for Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, Amanda Hylland Spjeldnæs. Ludvig Gundersen / Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom.

– I en periode med krig og store flyktningstrømmer, er behovet for å stille opp større enn noen gang. Det er hårreisende og usolidarisk at FrP nå ønsker å stenge døra helt for kvoteflyktningene, sier leder for Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, Amanda Hylland Spjeldnæs. 

Spjeldnæs viser til Fremskrittspartiets representantforslag fremmet for Stortinget av stortingsrepresentant Erlend Wiborg 25. oktober. Her tar partiet til orde for å stanse mottak av kvoteflyktninger så lenge krigen i Ukraina vedvarer.

Må lytte til FN

I mai 2023 anslo FN at mer enn 110 millioner mennesker var på flukt i verden på grunn av forfølgelse, konflikt, vold, klimakriser, menneskerettsbrudd eller hendelser som rører ved den offentlig orden.

FNs høykommissær for flyktninger har lenge bedt Norge om å ta imot 5000 kvoteflyktninger i året.

– Den norske regjeringen har svart med å redusere antall kvoteflyktninger fra 2000 til 1000 i sitt forslag til statsbudsjettet for 2024, og nå ønsker FrP altså å stenge døra helt for kvoteflyktninger, forteller Spjeldnæs.

Hun legger til at det er på høy tid at regjeringen må lytte til FN og ta ansvar.

 – Norge må ta ansvar og stille opp for både ukrainere og flyktninger fra resten av verden, og følge FNs anmodning om å ta imot 5000 kvoteflyktninger, mener Spjeldnæs.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Leder for Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom Amanda Hylland Spjeldnæs.
Leder for Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom Amanda Hylland Spjeldnæs.
Last ned bilde

Om oss

Solidaritetsungdom er Norsk Folkehjelps samfunnspolitiske ungdomsbevegelse. Vi mener at verden ikke er fattig, den er urettferdig – og sammen kan vi gjøre noe med det. Derfor er det en hovedoppgave for oss å arbeide for en mer rettferdig fordeling av makt og ressurser. Vi jobber for å fremme internasjonal solidaritet, for å bekjempe rasisme og fordommer, for en human flyktning- og integreringspolitikk og for en verden fri for atomvåpen.

Følg pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom

USAs nye Jerusalem-linje er et farlig skritt bakover8.12.2017 14:26:30 CET | Pressemelding

Jerusalems status er et av de mest betente punktene i fredsforhandlinger mellom israelere og palestinere. Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som hovedstad i Israel viker ikke bare fra den internasjonale linjen, den er i praksis ødeleggende for en fremtidig fredsprosess, og setter USA til de grader på sidelinjen som fredsmeglere i Midtøsten. Det sier leder av Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, Philip Rynning Coker.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom