IMDi

Tønsberg kommune vinner Bosettings- og integreringsprisen

Del

Tønsberg kommune er tildelt prisen for sitt gode arbeid med bosetting og integrering av flyktninger. Kommunene Harstad, Molde, Nordre Follo, Kristiansand og Ullensvang var nominert til prisen som ble delt ut under årskonferansen til Direktoratet for integrering og mangfold, IMDi, 30. oktober.

- Vi både håper og tror at denne prisen vil inspirere andre kommuner til å ta gode og aktive grep i integreringsarbeidet sitt, og at prisen bidrar til å få bosetting og integrering på agendaen, sier direktør i IMDi, Libe Rieber-Mohn. - Siden krigen i Ukraina brøt ut, har det kommet over 65.000 flyktninger fra Ukraina til Norge.  54 000 av dem er allerede bosatt eller på vei til å bli bosatt i en kommune.  Det har aldri tidligere blitt bosatt så mange flyktninger på så kort tid i Norge. Landets kommuner har vist en helt bemerkelsesverdig solidaritet, vilje og evne til å finne gode løsninger, sier Rieber-Mohn. 

Juryens begrunnelse: 

Juryen mener at årets vinner er en dyktig kommune som strekker seg svært langt i arbeidet med bosetting- og integrering. Tønsberg gjorde tidlig gode politiske og administrative grep for å møte behovene for bosetting, kvalifisering og integrering i 2022.  

Kommunen demonstrerer på imponerende vis en strukturert og planmessig tilnærming til kommunens oppgave med bosetting av flyktninger, og god samhandling mellom ulike instanser som bør være involvert for å få til vellykket integrering.  

Tønsberg har stor bosettingsvilje ved at kommunen bosetter i tråd med  IMDis anmodninger og bosetter flyktninger fra forskjellige nasjonaliteter, og med varierende behov for oppfølging. Kommunen har imponerende ambisjoner knyttet til introduksjonsprogram, med fokus både på personer med lite eller ingen skolebakgrunn, samt tiltak for rask overgang til jobb for personer med kort programtid. 

I tillegg har kommunen god måloppnåelse for tidligere deltakere i introduksjonsprogrammet sett i sammenheng med antall og sammensetning av deltakere, mener juryen.  

IMDi har siden 2008 delt ut Bosettingsprisen til kommuner som har gjort en fremragende innsats i bosettingsarbeidet. Fra og med 2017 ble denne prisen omdøpt til Bosettings- og integreringsprisen, ettersom IMDi ønsket at prisen i større grad også skulle speile det gode arbeidet kommunene legger ned i kvalifiserings- og integreringsarbeidet i etterkant av bosetting  

Tidligere vinnere er Vadsø (2008), Levanger (2009), Kristiansand (2010), Kragerø (2011), Molde (2012), Hammerfest (2013), Drammen (2014), Grimstad (2015), Trondheim (2016), Bærum (2018), Sunndal (2019/2020), Lørenskog (2021) Kinn (2022) 

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) er et fagdirektorat og kompetansesenter som skal bidra til å utvikle og iverksette regjeringens integreringspolitikk. IMDi skal

۰ ivareta arbeidet med bosetting av flyktninger
۰ legge til rette for at flere innvandrere deltar i arbeids- og samfunnsliv
۰ jobbe mot negativ sosial kontroll, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse
۰ gi faglige innspill til videreutvikling av integreringspolitikken og sørge for god samordning på feltet
۰ produsere og formidle forskning, utredninger, statistikk og god praksis
۰ bidra til en profesjonell og serviceinnstilt offentlig sektor
۰ være fagmyndighet for tolking i offentlig sektor

Følg pressemeldinger fra IMDi

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra IMDi på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra IMDi

𝗛𝘃𝗼𝗿𝗱𝗮𝗻 𝗴𝗮̊𝗿 𝗱𝗲𝘁 𝗺𝗲𝗱 𝘂𝗸𝗿𝗮𝗶𝗻𝘀𝗸𝗲 𝗳𝗹𝘆𝗸𝘁𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗿 𝗶 𝗡𝗼𝗿𝗴𝗲? 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗴𝗿𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴 𝗼𝗴 𝗳𝗿𝗲𝗺𝘁𝗶𝗱𝘀𝘂𝘁𝘀𝗶𝗸𝘁𝗲r9.1.2024 13:02:29 CET | Presseinvitasjon

IMDi inviterer til lansering av rapporten "Ukrainske flyktningers erfaringer med integrering og offentlige tjenester i Norge", utført av By- og regionforskningsinstituttet NIBR ved OsloMet. Dette arrangementet gir et innblikk i utfordringene og mulighetene ukrainske flyktninger møter under integreringsprosessen i Norge. Sted: Deichman Bjørvika-Deichmansalen Tid: 12. januar kl. 0900-1015

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye