Vi inviterer til folkefest i Moss

Del

Europacup i Moss står på listen, når Europe Triathlon i dag presenterte sin terminliste for 2024. Moss har fått tildelt et internasjonalt triatlonarrangement for første gang. Det er Moss Triatlonklubb som vil være teknisk arrangør for denne festhelgen, som blir helgen 17.-18. august neste år.

Sist gang vi hadde et internasjonalt triatlon i Norge var i Bergen. Der ble det en folkefest med godt over 20 000 publikum. Foto Kjell Eirik Henanger
Sist gang vi hadde et internasjonalt triatlon i Norge var i Bergen i 2022. Der ble det en folkefest med 25 000 publikum. Vi ønsker å skape det samme i Moss neste år. Foto:Kjell Eirik Henanger Bildet kan brukes fritt, gitt av Bergen Triathlon Events.

På programmet står europacup for elite, junior og para. Med på programmet er også barnetriatlon og konkurranser for ungdom og agegroupere. 

Vi lover at dette blir et veldig publikumsvennlig arrangement. Det er fart og spenning i triatlon, med masse dynamikk på grunn av at konkurransen består av tre ulike øvelser, med skifte mellom. Jeg tror folk forelsker seg i sporten når de ser den! Det forteller arrangementsansvarlig Olav Kyrre Fjeld.

Norges Triatlonforbund har vært tett på i planleggingen av hele arrangementet.

-Arrangementet i Moss tror vi kommer til å bli en folkefest. Helgen er veldig viktig for rekruttering til sporten vår. Vi er spesielt begeistret over å ha en internasjonal parakonkurranse i Norge. Det er så vanvittig imponerende hva parautøverne får til. Jeg blir rørt når jeg ser parakonkurranser i Europa – jeg tror noen vil få hakeslepp i Moss også! Det sier forbundets generalsekretær Gabrielle Bjørnstad-Northern.

Arena vil være ved den nye bydelen Verket. Konkurransene starter med svømming fra Rabben. Her har vi fantastiske forhold for svømming med strandstart, og store parkeringsområder til å bygge arena. Som grunneier er Høegh Eiendom en sentral samarbeidspartner i prosjektet.

Det er et lite forbehold om parakonkurransen, fordi Europe Triathlon tildeler ikke formelt para e-cup før 8. november. Dette er likevel en integrert del av den norske søknaden og derfor tar vi det for gitt at denne delen av konkurransen også godkjennes.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sist gang vi hadde et internasjonalt triatlon i Norge var i Bergen. Der ble det en folkefest med godt over 20 000 publikum. Foto Kjell Eirik Henanger
Sist gang vi hadde et internasjonalt triatlon i Norge var i Bergen i 2022. Der ble det en folkefest med 25 000 publikum. Vi ønsker å skape det samme i Moss neste år.
Last ned bilde
Para VM i Pontevedra, Spanida i september 2023. Triatlon er en paralympisk øvelse og mange europeiske nasjoner har sterke parautøvere. Norges Triatlonforbund ønsker å vise fram og rekruttere til parasporten i Norge.
Para VM i Pontevedra, Spania i september 2023. Triatlon er en paralympisk øvelse og mange europeiske nasjoner har sterke parautøvere. Norges Triatlonforbund ønsker å vise fram og rekruttere til parasporten i Norge.
Last ned bilde

Lenker

Triatlon er en folkesport for alle barn, unge og voksne. Norges Triatlonforbund arbeider for at alle triatleter skal oppleve mestring, begeistring og fellesskap.

Følg pressemeldinger fra Norges Triatlonforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Triatlonforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Triatlonforbund

OL test event triatlon i Paris med Norges beste - fra i morgen16.8.2023 14:59:20 CEST | Pressemelding

Norges beste triatleter stiller til start i det som er årets viktigste løp for de som drømmer om OL. Solveig Løvseth står på startstreken på det individuelle løpet for kvinneklassen i morgen tidlig kl 8. Kristian Blummenfelt, Vetle Bergsvik Thorn og Casper Stornes representerer Norge i herrenes konkurranse fredag morgen kl 8. Søndag stiller Norge med laget som tok pallplass i forrige miksstafett.

Norge med 7. plass i VM i miksstafett i Hamburg16.7.2023 18:17:37 CEST | Pressemelding

Det norske laget, som besto av Vetle Thorn, Lotte Miller, Casper Stornes og Solveig Løvseth, gjennomførte en sterk konkurranse i dag. Tyskland vant på hjemmebane, med tiden 01:22:08, 19 sekunder foran sølvvinner New Zealand. Sveits var ytterligere 8 sekunder bak for bronse. Med seieren er Tyskland kvalifisert til OL i Paris. Deltakelse i miksstafett i OL for første gang er et viktig mål for norsk triatlon, og med 7.-plassen i Hamburg i dag, er vi et godt steg nærmere kvalifisering for OL i Paris.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom