TUI Norge

Planter 50.000 trær for å forebygge skogbranner

Del

Det skal plantes 50.000 trær på Mallorca innen 2027. TUI Care Foundation og myndighetene på Balearene samarbeider om det nye skogplantingsprosjektet. Målet er å forhindre skogbranner og skape bevissthet rundt bærekraftig turisme.

Fire menn som er i ferd med å sette et stre ned i jorden på Mallorca.
Fra venstre: Sebastian Ebel, Joan Simonet Pons, Thomas Ellerbeck og Jaume Bauzà Mayol planter et av 50.000 trær på Mallorca. Foto: TUI

Skogplantingsprosjektet ble lansert onsdag denne uka av Joan Simonet Pons, som er minister for jordbruk, fiske og miljø på Balearene, Sebastian Ebel, administrerende direktør i TUI Group og Thomas Ellerbeck, som er styreleder for TUI Care Foundation.

Forhindrer skogbranner og bevarer dyreliv

Prosjektet innebærer at det skal plantes 50.000 trær innen 2027. Alle trærne som plantes vokser naturlig på øya. Det vil være et ekstra fokus på brannresistente arter.

I tillegg til skogplanting vil prosjektet bidra med miljøopplæring og bevisstgjøring ovenfor innbyggere og turister på Mallorca.

Prosjektet er basert nordøst på øya, i Mallorcas Península de Llevant Natural Park. Planting av skog vil bidra til å bevare truede dyrearter, støtte lokalsamfunnet og skape jobbmuligheter innen miljøvern og bærekraftige opplevelser for turister.

TUI Forest Mallorca skal bidra til å senke skogbrannfaren i dette uberørte området som har stor historisk verdi.

null
Fra venstre: Sebastian Ebel, Joan Simonet Pons, Thomas Ellerbeck, Jaume Bauzà Mayol er stolte av Forest Mallorca. På sikt skal det plantes 5 millioner trær verden over. Foto:TUI

Vil plante 5 millioner trær

Det inngjerdede området som allerede er på plass, skal utvides helt ned til kysten for å beskytte viktige områder som Cap Ferrutx og Cap des Freu Nature Reserves. I nye områder som Son Real, vil plantingen også bidra til å oppmuntre naturlig tilvekst av skog.

– Vi har ikke bare et ansvar, men en forpliktelse til å ivareta det biologiske mangfoldet til glede for framtidige generasjoner. TUI Care Foundation planlegger å plante fem millioner trær i våre TUI Forest-prosjekter over hele verden. Disse nye skogene vil også forbedre levekårene for lokalbefolkningen. Slike prosjekter er konkrete eksempler på turismens positive drivkraft, sier Thomas Ellerbeck, styreleder for TUI Care Foundation

Myndighetene på Balearene understreket betydningen av slike samarbeid mellom private virksomheter og det offentlige.

Oversiktsbilde%20over%20skogsomr%E5det%20p%E5%20Mallorca%20som%20skal%20beplantes.
Prosjektet er basert nordøst på øya, i Mallorcas Península de Llevant Natural Park. Planting av skog vil bidra til å bevare truede dyrearter, støtte lokalsamfunnet og skape jobbmuligheter innen miljøvern og bærekraftige opplevelser for turister. Foto: TUI

Styrker motstandskraften mot klimaendringer

– Det er veldig viktig å beskytte økosystemene både til lands og til vanns på Balearene.  Vi er takknemlige for at TUI Care Foundation støtter oss i dette arbeidet. Prosjektet styrker skogens motstandskraft mot klimaendringer, samtidig som dyrelivet i disse viktige naturområdene ivaretas, sier Joan Simonet Pons, som er minister for jordbruk, fiske og miljø på Balearene

TUI Forest Mallorca bygger videre på et tidligere skogplantingsprosjekt som ble initiert av TUI og regjeringen på Balearene  i 2009, med mål om å plante over 60 000 trær i Península de Llevant.

TUI Forest Mallorca er en del av TUI Care Foundations globale TUI Forests-program.  TUI Care Foundation er en uavhengig stiftelse som arbeider for å realisere turismens potensiale som en kraft for det gode

For mer informasjon:

Anna-Lena Strehl

Head of External Affairs, TUI Care Foundation

Mobil: +49 151 22952553

Epost: anna.lena.strehl@tui.com

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Oversiktsbilde over skogsområdet på Mallorca som skal beplantes.
Prosjektet er basert nordøst på øya, i Mallorcas Península de Llevant Natural Park. Planting av skog vil bidra til å bevare truede dyrearter, støtte lokalsamfunnet og skape jobbmuligheter innen miljøvern og bærekraftige opplevelser for turister.
Last ned bilde
Fra venstre: Sebastian Ebel, Joan Simonet Pons, Thomas Ellerbeck, Jaume Bauzà Mayol er stolte av Forest Mallorca. På sikt skal det plantes 5 millioner trær verden over.
Fra venstre: Sebastian Ebel, Joan Simonet Pons, Thomas Ellerbeck, Jaume Bauzà Mayol er stolte av Forest Mallorca. På sikt skal det plantes 5 millioner trær verden over.
Last ned bilde
Fire menn som er i ferd med å sette et stre ned i jorden på Mallorca.
Fra venstre: Sebastian Ebel, Joan Simonet Pons, Thomas Ellerbeck og Jaume Bauzà Mayol planter et av 50.000 trær på Mallorca.
Last ned bilde

Om oss

TUI Norge er i dag en del av TUI Nordic, og er med en markedsandel på 25 % den største aktøren på det nordiske reisemarkedet. TUI Norge ble etablert i 1973. Noen av våre mest populære reisemål er Kanariøyene, Hellas og Spania. TUI Nordic består av reisearrangørene TUI Norge, TUI Sverige, TUI Danmark, TUI Finland, flyselskapet TUI fly Nordic og Nazar.  TUI Nordic er en del av TUI Group, verdens største turistkonsern som er virksomme på om lag 180 destinasjoner verden over.

Følg pressemeldinger fra TUI Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TUI Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TUI Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom