Stortinget

Priv. til red.: Nordisk råds prisutdeling – praktisk informasjon til pressen

Del

Tirsdag kveld deles Nordisk råds fem priser ut under en forestilling i Den Norske Opera og Ballett. Her følger praktisk informasjon til mediene.

Nordisk råds priser deles i år ut i operaen i Oslo.
Nordisk råds priser deles i år ut i operaen i Oslo.

Prisutdelingen vises på NRK1 fra 20:00-21:10, og direkte på norden.org fra 19:30.

Programledere er Kåre Conradi og Ingrid Bjørnov.

Mer informasjon om prisutdelingen finnes her

Akkreditering

Alle som vil dekke prisutdelingen må akkrediteres til dette arrangementet. Det gjelder også presse som allerede er akkreditert til Nordisk råds sesjon.

Frist for påmelding er fredag 27. oktober klokken 14.00.

Husk å ta med ID med bilde, gyldig pressekort og badge fra Nordisk råds sesjon.

Presse får utdelt egne billetter med plasser i salen ved ankomst på operaen, inne i foajeen.

Presse/foto-muligheter

Dersom man ønsker å intervjue nominerte eller andre i forkant av forestillingen må man gi beskjed til presse@stortinget.no. Intervjuer gjøres i foajeen.

Her er en tidsplan for kvelden:

  • Fra 18:15: Innslipp for media ved operaens inngang ved Havsmak. Beregn tid til sikkerhetssjekk. Det vil være egen stand for pressen her.
  • 19:00: Siste frist for oppmøte media
  • 19:15-19:20: Alle tar sete i salen, presse kan velge å følge sendingen fra salen eller fra et eget presserom. Det er ikke anledning til å filme, fotografere eller gjøre opptak i salen under sending.
  • 19:26: Nordisk råds president holder velkomsttale på scenen forut for TV-sending
  • 19:30-20:45: Nordisk råds prisutdeling
  • 20:45: Etter utdelingen er det først pool-fotografer som har tilgang til scenen. Deretter vises resterende presse til sceneområdet der de kan møte prisvinnerne.
  • Ca. 21:00 Presse følges ut.

Arbeidsmuligheter

Pressen får anledning til å jobbe i et dedikert presserom. Det legges til rette for intervjuer i foajeen før prisutdelingen og på scenen like etter at prisutdelingen/sendingen er ferdig.

Foto-pool

NTB tar som eneste medium foto inne fra prisutdelingen. Disse gjøres tilgjengelige i NTBs base. Kontaktpunkt: Fotodesk@ntb.no, telefon 22003264 eller orn.borgen@ntb.no           

Stortinget og Nordisk råd legger ut foto fra prisutdelingen til fri bruk mot kreditering.

Kontakter

Pressevakt(Vennligst ring, ikke send sms.)

Pressevakt for presidentskap, direktør og øvrig administrativ ledelse er bemannet på telefon kl. 09.00–15.00 på hverdager. E-post leses hverdager 09.00–15.00.

Tel:+47 920 10 681presse@stortinget.no

Om oss

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg pressemeldinger fra Stortinget

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom