Folketrygdfondet

Folketrygdfondet 3. kvartal 2023: Ny toppnotering etter oppgang på 9 milliarder kroner

Del

Statens pensjonsfond Norge, som Folketrygdfondet forvalter, fikk en avkastning på 2,84 prosent i 3. kvartal 2023. Kapitalen var 340 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet.

Jarle Nyttingnes

Ved utgangen av tredje kvartal var samlet avkastning for året 7,02 prosent, 0,89 prosentpoeng bedre enn markedet.

– Vi har en positiv utvikling i aksjeporteføljen blant annet som følge av oppgang i energisektoren. For renteporteføljen var det en svak nedgang. Vi er godt fornøyde med resultatet, som er bedre enn markedet for begge porteføljer, sier administrerende direktør Kjetil Houg.  

Avkastningen til Statens pensjonsfond Norge i 3. kvartal på 2,84 prosent var 0,36 prosentpoeng høyere enn referanseindeksen i 3. kvartal. 

Avkastningen til aksjeporteføljen var på 4,70 prosent i tredje kvartal. Det er 0,21 prosentpoeng høyere enn referanseindeksen for aksjer.

Avkastningen til renteporteføljen var på -0,07 prosent, og det er 0,57 prosentpoeng høyere enn referanseindeksen for renter. 

– Vi ser at strategiene våre fungerer godt – også i et marked med høyere renter og moderate vekstutsikter, sier Kjetil Houg.  

De siste ti årene har avkastningen på Statens pensjonsfond Norge vært 7,99 prosent årlig. Det innebærer at Folketrygdfondet siste ti år har slått markedet med 0,86 prosentpoeng årlig. 

Nøkkelord

Kontakter

Kommunikasjonskonsulent. Marius Brevik
Telefon 406 77 667
marius.brevik@ftf.no

Lenker

NEDLASTING, FOTO OG KONTAKTINFORMASJON


FAKTA OM FOLKETRYGDFONDET

  • Folketrygdfondet er et særlovsselskap som forvalter Statens pensjonsfond Norge og Statens obligasjonsfond.
  • Kapitalen investeres i aksjer og obligasjoner i Norge, Danmark, Finland og Sverige.
  • Kapitalen står som innskudd i Folketrygdfondet og investeres i Folketrygdfondets navn.
  • Referanseindeksen som er fastsatt av Finansdepartementet har 60 prosent i aksjer og 40 prosent i obligasjoner, fordelt på 85 prosent i Norge og 15 prosent i resten av Norden.

Statens pensjonsfond består av Statens pensjonsfond Norge og Statens pensjonsfond utland ("Oljefondet").

Følg pressemeldinger fra Folketrygdfondet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Folketrygdfondet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Folketrygdfondet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom