XPENG P7 får fem stjerner i Euro NCAP

Del

Oslo, 26. oktober 2023 

  • Nye XPENG P7 får fem stjerner i krasjtesten til Euro NCAP. 
  • Dette er den første uavhengige sikkerhetstesten for en XPENG-modell i Europa.
  • Testen er gjennomført etter den nye 2023-standarden, som er mer kompleks og strengere enn noensinne.
  • XPENG P7 sin imponerende karosseristruktur er supplert av omfattende sikkerhetsutstyr. 

Amsterdam, Nederland – (BUSINESS WIRE) – 25. oktober 2023 – XPENG Motors, en ledende kinesisk produsent av intelligente elektriske kjøretøy, delte i dag nyheten om at den internasjonale versjonen av XPENG P7, har blitt tildelt en femstjerners vurdering i Euro NCAP-testene for 2023. 

Euro NCAP-testene representerer den europeiske gullstandarden for omfattende sikkerhetstesting av biler, og de oppdaterte testprosedyrene for 2023 legger til enda mer komplekse sikkerhetsscenarioer enn tidligere. 

- Å motta en femstjerners vurdering fra Euro NCAP viser vår forpliktelse til å møte og overgå forventningene til våre europeiske kunder, sier Brian Gu, visestyreleder og med-president i XPENG. Vi er glade for at XPENG P7 oppfyller de enda høyere standardene i testene for 2023, noe som demonstrerer kraften i vår egenutviklede teknologi, avslutter han.

Omfattende sikkerhetsfunksjoner 

XPENG P7 sin karosseristruktur er laget av solide materialer, inkludert syrefast stål for forbedret beskyttelse under kollisjoner. Fronten på XPENG P7 er designet for å absorbere betydelige mengder energi for å ytterligere beskytte sjåføren og passasjerene under en kollisjon. Avansert teknologi for fleksibilitet og slitestyrke hjelper også med generell energi-absorpsjon gjennom kjøretøyet. 

XPENG P7 leveres med førerassistansesystemet XPILOT Safety som standard. Det inkluderer 14 aktive sikkerhetsfunksjoner, inkludert forebygging av kollisjoner foran, på siden og bak bilen. Passive sikkerhetsfunksjoner inkluderer sekundær kollisjonsdemping (SCM-bremsing), som er designet for å forhindre ytterligere kollisjoner etter en initial påvirkning, og autonom nødbremsing (AEB), som automatisk aktiverer bremsene hvis det oppdager en potensiell kollisjon. 

Kontakter

Om oss

XPENG Motors er et av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger smarte elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har satset på en egen utviklingsavdeling og intelligent produksjon for å gi sine kunder en bedre mobilitetsopplevelse. I dag jobber ca. 40% av de nærmere 16.000 ansatte innen forskning og utvikling. Ledende eksperter fra internett-, bil- og teknologibransjen har gått sammen i ledelsen, med et åpent tankesett og en langsiktig sektorovergripende visjon. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse. XPENG er til stede med egen organisasjon i Norge og har lansert elbilene G3i, P7og G9. Norge er det første markedet i Europa hvor XPENG har etablert seg. 

Følg pressemeldinger fra XPENG Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra XPENG Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra XPENG Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye