NBBL - Norske Boligbyggelag

Klar nedgang i husholdningenes boligprisforventninger

Del

Boligprisforventningene falt markert fra september til oktober, men er fortsatt noe bedre enn bunnivået i fjor høst. – Økningen i usolgte boliger på markedet, sammen med alle renteøkningene vi har hatt i høst, peker mot at boligprisene trolig vil falle mer enn normalt de neste månedene, sier Hilde Midsem, sjeføkonom i NBBL.

– At renteforventningene har avtatt er en indikasjon på at husholdningene oppfatter at vi nærmer oss slutten på de mange renteøkningene, sier Hilde Midsem, sjeføkonom i NBBL.
– At renteforventningene har avtatt er en indikasjon på at husholdningene oppfatter at vi nærmer oss slutten på de mange renteøkningene, sier Hilde Midsem, sjeføkonom i NBBL. Fotograf Nadia Frantsen

I oktober svarte 3 av 10 at de tror boligprisene vil være lavere 12 måneder frem i tid. Andelen har økt fra 2 av 10 forrige måned og mer enn doblet seg siden juni i år. Tilsvarende har andelen som tror på høyere priser om ett år falt, fra 48 prosent i september til 40 prosent i oktober.

– Boligprisforventningene har falt markert den siste måneden, og nåsituasjonen peker mot at boligprisene vil falle mer enn normalt i høst, sier Midsem.

Tegn til at husholdningene ser rentetoppen i sikte

Færre tror at renten vil være høyere om ett år. I oktober svarte 59 prosent at de tror på høyere boliglånsrente, mot 80 prosent i august. 22 prosent tror nivået forblir uendret, mens 20 prosent tror utlånsrenten er lavere om et år. – At renteforventningene har avtatt er en indikasjon på at husholdningene oppfatter at vi nærmer oss slutten på de mange renteøkningene. Det er fremdeles et flertall som forventer at rentene skal videre opp, og dette sammenfaller også med det Norges Bank kommuniserte i september, sier Midsem.

Les hele boligmarkedsbarometeret her.

Nøkkelord

Kontakter

Dokumenter

Norske Boligbyggelags Landsforbund SA (NBBL) er en partipolitisk uavhengig interesseorganisasjon som har til formål å samle boligbyggelag i Norge og arbeide for deres felles interesser. Vi jobber med å påvirke myndighetene til å føre en aktiv og bærekraftig bolig– og bygningspolitikk som sikrer alle medlemmer rett til en god bolig og et godt bomiljø.

Følg pressemeldinger fra NBBL - Norske Boligbyggelag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NBBL - Norske Boligbyggelag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NBBL - Norske Boligbyggelag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye