Naturviterne

Naturviterprisen 2023 tildeles molekylærbiolog Sigrid Bratlie

Del

Naturviterprisen deles ut til en faglig dyktig naturviter som har fremhevet naturviterfagene, drevet god formidling og medvirker til en bærekraftig utvikling av samfunnet. Årets pris tildeles Sigrid Bratlie for hennes arbeid med å spre kunnskap og skape offentlig debatt om hvordan genteknologi kan brukes i medisin- og matproduksjon.

Vinner av Naturviterprisen 2023, Sigrid Bratlie
Vinner av Naturviterprisen 2023, Sigrid Bratlie (Foto: Naturviterne, Thorbjørn Thyrum)

Bratlie er utdannet molekylærbiolog fra Storbritannia og tok sin doktorgrad ved Institutt for Kreftforskning ved Radiumhospitalet. Til daglig jobber hun som strategisk rådgiver i Kreftforeningen og som prosjektleder innen genteknologi i næringsklyngen NCE Heidner Biocluster.

- Sigrid er en som ser framover og løfter faglig komplekse spørsmål innenfor områder med stor samfunnsmessig betydning, slik som kreftforskning, antibiotika og matsystemer, uttaler juryleder Alvhild Hedstein. 

I juryens begrunnelse trekkes det frem at Bratlie har høy faglig integritet og fremmer egne faglige vurderinger og standpunkter. Samtidig legger juryen vekt på at hun både evner å belyse hvilke muligheter og hvilke dilemmaer samfunnet står ovenfor i møte med ny teknologi.

Juryleder Hedstein har spesielt merket seg Bratlies faglige innspill knyttet til at det pågår en rask teknologisk utvikling som allerede i dag påvirker samfunnet og verden på områder som genredigering og bioteknologi.

- Bratlie har høy faglig integritet, hun er nyansert og polariserer ikke, og evner å diskutere dilemmaer og muligheter som oppstår ved bruk av ny bioteknologi. Hun er en Naturviter med svært god formidlingsevne som også er særdeles engasjert i sitt fagfelt, utdyper Hedstein. 

Juryen har som tidligere år juryen mottatt en rekke gode forslag til kandidater. Det tyder på at interessen for prisen og naturviterfagene er voksende.

- Det er en glede å gi prisen til noe som er så faglig dyktig og inspirerende som Brattli, avslutter juryleder Hedstein. 


Selve prisutdelingen vil skje på Naturviterforum 2. november.

Om Naturviterprisen.

Naturviterprisen er opprettet av Naturviterne og deles ut til en naturviter som har utmerket seg med:

  • faglig dyktighet
  • medvirkning til bærekraftig utvikling av samfunnet
  • fremhevet naturviterfagene
  • god formidling av arbeidet

Naturviterprisen er på kr 50.000,- , en statuett og et diplom.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om oss

Naturviterne organiserer medlemmer med en mastergrad innen naturvitenskap eller realfag. Våre 7000 medlemmer jobber i alle sektorer for en bærekraftig samfunnsutvikling. Naturviterne er tilsluttet Akademikerne. 

Naturviternes team av advokater og rådgivere gir råd og juridisk bistand i spørsmål om lønnsforhold, arbeidskontrakter, omstilling, oppsigelser, trakassering, sykmeldinger og andre ting medlemmer lurer på angående arbeidssituasjonen. Vi hjelper også med karriere- og jobbsøkerspørsmål.

Følg pressemeldinger fra Naturviterne

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Naturviterne på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Naturviterne

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom