Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Nordmenn fremdeles bekymret for bruk av kunstig intelligens

Del

Ny undersøkelse viser at nordmenn fremdeles er bekymret for hvordan kunstig intelligens vil påvirke samfunnet. 20 prosent er ikke bekymret i det hele tatt.

44 prosent er bekymret for bruk av kunstig intelligens i fremtiden
44 prosent er bekymret for bruk av kunstig intelligens i fremtiden Gunstein Myre Nkom

44 prosent av befolkningen svarer at de i svært stor grad eller i stor grad er bekymret for hvordan kunstig intelligens vil påvirke samfunnet i fremtiden. Det viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført for Nasjonal kommunikasjonsmyndighet. Det er en økning på ett prosentpoeng fra mars i år, og skjer selv om flere av oss har tatt i bruk ulike KI-verktøy som ChatGPT og Dall-E de siste månedene.
 
—Vi er ikke overrasket over at folk fremdeles er skeptisk til påvirkningen fra kunstig intelligens.Det kommer et initiativ fra EU (AI-Act), som det nok vil ta noen år før blir implementert i Norge. Det har vi ikke tid til å vente på, sier Pål Wien Espen, direktør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.

28 prosent av de unge svarer i undersøkelsen at de ikke er bekymret. Til sammenligning er det bare 16 prosent av de over 60 år som svarer det samme. Undersøkelsen viser også at menn er mindre bekymret enn kvinner. 24 prosent av menn oppgir at de er lite eller svært lite bekymret for påvirkningen kunstig intelligens vil ha for fremtiden. 16 prosent av kvinnene svarer det samme.

— EU har innført lover som skal passe på blant annet bruken av personopplysninger når vi bruker sosiale medier som Facebook, X og TikTok. Det er bra, men vi trenger også kontroll på bruken av kunstig intelligens. Det bør minst være et krav til at innhold som er skapt gjennom bruk av AI må merkes, og det bør være tydelig hvilke kilder som er brukt for å skape innholdet slik at vi unngår systematisk diskriminering, sier Espen.

Nøkkelord

Kontakter

Rita Lund ThuneFungerende avdelingsdirektør for Kommunikasjon og samfunnsansvarNasjonal Kommunikasjonsmyndighet

Tel:+47 922 06 466rlt@nkom.no

Bilder

44 prosent er bekymret for bruk av kunstig intelligens i fremtiden
44 prosent er bekymret for bruk av kunstig intelligens i fremtiden
Last ned bilde

Lenker

Følg pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye