Widerøe

Norwegian har valgt Widerøe Ground Handling for bakketjenester på 16 flyplasser

Del

Widerøe Ground Handling (WGH) har i dag blitt tilkjent oppdraget om å utføre bakketjenester til Norwegian på 16 flyplasser i Norge. Fra 1. april vil Norwegians passasjerer bli ivaretatt av WGH på Ålesund, Alta, Andøya, Bergen, Bodø, Evenes, Haugesund, Kirkenes, Kristiansand, Kristiansund, Lakselv, Molde, Stavanger, Tromsø, Trondheim og Torp lufthavn.  

WGH Alta
WGH Alta

Norwegian er i ferd med å avslutte en anbudskonkurranse der de har bedt om tilbud på bakketjenester og de-icing på en rekke lufthavner i Skandinavia. Med unntak av Longyearbyen har Norwegian i dag offentliggjort utfallet av konkurransen for de norske flyplassene. WGH vinner, med unntak av Oslo lufthavn og Bardufoss, alle flyplasser der Norwegian opererer i Norge. For Longyearbyen er det ikke tatt en beslutning enda. Avgjørelsen kommer som en stor lettelse for hele WGH organisasjonen etter bortfall av en større kontrakt tidligere i høst. Avgjørelsen er basert på kommersielle vilkår og viser at WGH er konkurransedyktig.  

«Norwegian har gjennomført en anbudskonkurranse for bakketjenester for Norge og resten av Skandinavia hvor vi har vektet kommersielle betingelser og blant annet bærekraft. WGH ga det beste tilbudet, både kommersielt og på de andre kriteriene i anbudet. Vi ser nå frem til å utvide samarbeidet med WGH, og sammen skal vi sikre at våre reisende får et godt tilbud og en god reise på flyplassene i Norge», sier Knut Olav Irgens Høeg, konserndirektør i Norwegian. 

- Vi er utrolig glade, stolte og lettet over å vinne denne kontrakten. Konkurransen i markedet for bakketjenester til flyselskapene er svært tøff. Avtalen med Norwegian viser at vi er konkurransedyktig, sier administrerende direktør WGH Marius Myhre.   

Den nye avtalen innebærer leveranse av bakketjenester på alle Norwegian-flyvinger på følgende flyplasser: Ålesund, Alta, Andøya, Bergen, Bodø, Evenes, Haugesund, Kirkenes, Kristiansand, Kristiansund, Lakselv, Molde, Stavanger, Tromsø, Trondheim og Torp. Oppstartsdato er satt til april 2024. Avtalen innebærer også leveranse av de-icing tjenester med oppstart september 2024. Begge kontraktene har en varighet på fem år.   

- Avtalen gir oss selvtillit til å satse videre og forteller oss at vi skal fortsette å gripe de mulighetene som kommer vår vei. Det betyr allikevel at vi står overfor en omstilling, men det er betryggende og vil bidra til å sikre større forutsigbarhet og arbeidsplasser i tiden fremover, avslutter Myhre.  

Kontakter

Bilder

Om Widerøe Ground Handling

Widerøe Ground Handling AS (WGH) er et av Widerøe AS datterselskaper. WGH er til stede med egen organisasjon på 42 lufthavner i Norge. Selskapet består av cirka 1800 dedikerte ansatte som håndterer rundt 165 000 flyavganger årlig, for mer enn 100 nasjonale og utenlandske flyselskap. WGH har en utstyrsflåte av 3500 nytt og vedlikeholdt bakkeutstyr til flyhåndtering på 42 flyplasser i Norge.

Følg pressemeldinger fra Widerøe

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Widerøe på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Widerøe

Økt kabinfaktor, stabilt høy enhetsinntekt, rutenyheter og fulle julefly4.12.2023 12:06:47 CET | Pressemelding

Trafikktall November fortsetter trenden fra september og oktober og viser en svak økning i antall passasjerer. Widerøe fortsetter å justere tilbudet inn mot forventet etterspørsel og sesongmessige variasjoner, og har kuttet produksjonen med 3,8 prosent mot fjoråret. Dette gir en økning av kabinfaktor i november på litt over tre prosentpoeng. Enhetsinntekten holder seg stabilt høy sammenlignet med fjoråret. - Widerøe er fornøyd med at november fortsetter trenden med økt kabinfaktor og stabil, høy enhetsinntekt, sier konsernsjef i Widerøe Stein Nilsen. -Dette, kombinert med en god driftsstabilitet når det gjelder både regularitet og punktlighet, gjør at november i sum er en god måned for Widerøe, avslutter han. Markedet Widerøe ser noen endringer i etterspørselen i november. Etterspørselen fra forretningsmarkedet er sterkere enn i fjor i samme periode, mens etterspørselen fra ferie og fritid svekker seg. Widerøes egen reiseundersøkelse med innspill fra 17.000 passasjerer, viste at ferie

Julebookinger tar seg opp i oktober, Widerøe vinner bærekraftspris og det haster med avklaring av anbud på kortbanenettet1.11.2023 09:51:16 CET | Pressemelding

Markedet Markedet i oktober holder seg stabilt. Vi ser en svak økning i antall passasjerer samtidig som at antall tilbudte seter i markedet er redusert med 3,8 prosent. Det gir forbedret kabinfaktor med to prosentpoeng samt økt enhetsinntekt i oktober. Salget fremover er stabilt. Vi ser at våre passasjerer bestiller julereisene tidligere i år enn i fjor, og de mest populære avgangene begynner allerede å fylles opp. Det betyr samtidig at det begynner å haste dersom du planlegger å fly hjem til jul. - Årets store utfartsdag er torsdag 21. desember med forventet mye trafikk også på fredag 22. desember. Juleflyene er fullere nå enn de var på samme tidspunkt i fjor og det er åpenbart at nordmenn planlegger julereisen tidligere enn foregående år, sier kommersiell direktør i Widerøe AS Christian Skaug. – Vi har fremdeles ledige seter, men jeg vil oppfordre de som allerede har bestemt seg for å reise i julen, om å bestille så raskt som mulig. De billigste billettene går først og de mest populæ

Widerøe Zero, Strawberry og Seabrokers går sammen om lansering av elektriske «helikopterfly» i Skandinavia20.10.2023 10:00:00 CEST | Pressemelding

Tidligere i år signerte Widerøe Zero en intensjonsavtale om kjøp av inntil 50 små helelektriske «helikopterfly». Nå tar de neste skritt, og med seg på laget har de fått hotellkonsernet Strawberry og infrastrukturselskapet Seabrokers Innovations. Sammen skal de utforske hvordan disse flyene kan skape fremtidens optimale transportløsning for Skandinavias mange mindre tilgjengelige steder.

Fortsatt god enhetsinntekt og økt kabinfaktor i september4.10.2023 09:00:00 CEST | Pressemelding

Beslutningen om å redusere kapasiteten i høst har vært vellykket. Totalt er antall seter redusert med 9% i forhold til 2022. Til tross for en reduksjon i antall passasjerer som reiste med Widerøe i september sammenlignet med 2022 (-7,7%), så øker kabinfaktor med 1,3 prosentpoeng. Redusert kapasitet ute i markedet øker også enhetsinntektene, noe som er helt nødvendig i dagens situasjon med generell kostnadsøkning, historisk lav kronekurs og sterk økning i avgifter.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom