Volkswagen feirer 75 år i Norge: Selger den siste fossilbilen i år

Del

Volkswagen markerer en betydelig milepæl lørdag 21. oktober, på dagen 75 år etter at merket etablerte seg i Norge. Jubileumsåret markeres også med full fossilbilstopp fra nyttår for det ikoniske personbilmerket.  

Volkswagens ikoniske "Boble"
Volkswagens ikoniske "Boble"

Om et par måneder selges altså den siste nye ikke-elektriske personbilmodellen fra Volkswagen i Norge.   

- Det fremstår kanskje merkelig å markere milepælen ved å ta modellikoner ut av porteføljen vår, men dette har vært en ambisiøs og viktig satsing over tid. Hensikten har vært å drive frem endringer vi mener er av avgjørende viktighet, sier Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør hos Volkswagen-importør Harald A. Møller AS. 

Har solgt over 1 million biler – nå tar elbilene helt over 

Helt siden 1948 har Harald A. Møller AS importert Volkswagen til Norge, og det hele startet med den ikoniske bobla. De siste 75 årene har drøye 1.100.000 Volkswagen personbiler funnet veien til norske hjem og garasjer. I løpet av de siste ti årene har Volkswagen personbil importert mer enn 102.000 elbiler til Norge.  

Faktisk var 21. oktober også datoen for den første registreringen av en fullelektrisk modell fra Volkswagen i Norge. Det var for nøyaktig ti år siden, i 2013, og Volkswagen Norge feirer derfor to jubileer 21. oktober 2023.   

- Elbilutviklingen har frem til nå vært en formidabel suksess. Det skyldes nok både at nordmenn ønsker seg klimavennlige løsninger, et bredt utvalg elbiler i alle segmenter, men også politikernes vilje til å gi gode incentiver. For at utviklingen skal fortsette i riktig retning, må vi sørge for at disse incentivene ikke vannes ut for fort, mener Hekneby.  

Selger siste Golf i desember 

Hekneby sier at de er kompromissløse når de nå tar farvel til fossilbilene fra Volkswagen personbil: 

- Som et siste farvel til fossile biler, blir den siste Volkswagen Golf satt i bestilling mot slutten av året. Dette markerer på mange måter slutten på en æra, men også begynnelsen på en ny og viktigere æra der vi i større grad skal være en del av løsningen – og ikke problemet.  

- Vi oppfordrer alle til å vurdere en elbil ved deres neste bilkjøp. Å bytte til elbil er et avgjørende skritt for å redusere individuelle karbonavtrykk og i sum et viktig bidrag til å bekjempe klimaendringer, sier Hekneby og peker på de gode alternativene som nå finnes: 

- Bare se på vår portefølje av elbiler i ID.-familien. Dette er biler som er fullgode erstattere til fossilbilen, med god rekkevidde og med alt nordmenn ønsker seg i bilene de velger. Senest med nye Volkswagen ID. 7, som blir en klokkeren og elektrisk erstatter for folkekjære Passat, sier Hekneby. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ID. 4 GTX
ID. 4 GTX
Last ned bilde
Volkswagens ikoniske Boble
Volkswagens ikoniske Boble
Last ned bilde
Volkswagen ID. 5
Volkswagen ID. 5
Last ned bilde
ID. 7
ID. 7
Last ned bilde
Ulf Tore Hekneby, adm.dir Harald A. Møller AS
Ulf Tore Hekneby, adm.dir Harald A. Møller AS
Last ned bilde
Golf
Golf
Last ned bilde

Volkswagen personbil - Fullelektrisk i 2024

Volkswagen har biler i ulike størrelser for ulike behov, med et vidt spekter av egenskaper. Når du velger Volkswagen, blir du en del av verdens største bilteam. Ser du vår logo på veggen, vet du at du får ekspertisen du trenger – uansett hvor du er i verden.

Bærekraftig ressursbruk og utfasing av fossile energikilder er blant de største utfordringene i vår tid. Volkswagen skal være en pådriver for at verden når målene i Paris-avtalen. Derfor skal vi fortsette å kutte utslippene ved våre fabrikker, og hos våre underleverandører. I det norske nybilmarkedet er Volkswagen personbil et fullelektrisk merke allerede fra 1. januar 2024.  

. Besøk oss gjerne på: https://www.volkswagen.no/no.html https://moller.no/no/nyhetsrom https://www.volkswagen-newsroom.com/en https://www.volkswagenag.com/

Følg pressemeldinger fra Volkswagen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Volkswagen

Ren elbilportefølje skal ta Volkswagen til topps igjen2.1.2024 14:16:58 CET | Pressemelding

Etter mange år på topp, har Volkswagen mistet plassen som Norges mest kjøpte personbilmerke. Nå tar merket fatt på 2024 med nye priser, utelukkende elbiler i porteføljen og ambisjoner om å ta tilbake førsteplassen. – Vi har Norges beste, elektriske modellportefølje, folkelige priser og et svært kompetent forhandlernett nærme kunder over hele landet. Vi har alle forutsetninger for å ta tilbake førsteplassen, sier Ulf Tore Hekneby.

ID.7 Tourer: Nytt navn og nye bilder av Volkswagens elektriske stasjonsvogn30.10.2023 11:06:54 CET | Pressemelding

Volkswagens første elektriske stasjonsvogn får navnet ID.7 Tourer ID.7 Tourer kombinerer stor plass med effektivitet og lang rekkevidde Modellen lanseres i Europa til neste år – samme år som Volkswagen personbil i Norge blir fullelektriske De første bildene av Volkswagens fortsatt lett kamuflerte stasjonsvognutgave av ID.7 blir nå offentliggjort, sammen med modellens nye navn. Volkswagen ID.7 Tourer treffer norske veier i 2024.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye