Widerøe

Widerøe Zero, Strawberry og Seabrokers går sammen om lansering av elektriske «helikopterfly» i Skandinavia

Del

Tidligere i år signerte Widerøe Zero en intensjonsavtale om kjøp av inntil 50 små helelektriske «helikopterfly». Nå tar de neste skritt, og med seg på laget har de fått hotellkonsernet Strawberry og infrastrukturselskapet Seabrokers Innovations. Sammen skal de utforske hvordan disse flyene kan skape fremtidens optimale transportløsning for Skandinavias mange mindre tilgjengelige steder.

*Illustrasjonsbilde
*Illustrasjonsbilde

I Widerøe Zero er det stor entusiasme for samarbeidet, som er ledende også i verdenssammenheng. Med lavere driftskostnader og betydelig bedre miljøregnskap enn tradisjonell luftfart, skaper dette muligheter for nye luftfartskonsept.

- Flyet er unikt og vi står først i køen for å ta det i bruk, sammen med blant annet United Airlines. Med Strawberry og Seabrokers på laget, er muligheten stor for at Skandinavia blir et av verdens første markeder for det vi tror blir en revolusjon innen lufttransport, sier Andreas Aks, leder for Widerøe Zero.

Hotellkonsernet Strawberry ser et stort potensial innen reiselivsopplevelser så vel som enklere adkomst til de mer utilgjengelige destinasjonene.

- For Strawberry, som ønsker å være først ute med innovative løsninger, er det svært interessant å se hvordan dette flyet kan skape en effektiv, miljøvennlig og unik opplevelse for våre gjester. Vi har flere spennende destinasjoner i Norden som kan være interessante å utforske sammen med Widerøe Zero og Seabrokers, sier Christian Lundén, sjef for strategisk utvikling i Strawberry.

Med på laget er også Seabrokers Innovations, ledet av tidligere Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen. Seabrokers er store innen eiendom, anleggsvirksomhet og ny mobilitet og ser på samarbeidet som en spennende mulighet.

- Dette passer godt inn i vår satsing på utvikling av nye transportløsninger. Som en stor aktør i anleggsbransjen ønsker vi delta i utviklingen av lokale småflyplasser (vertiports) som kan bidra til spennende samfunnsutvikling. Vi er også blant Rogalands største aktører innen næringsbygg, og gjennom dette samarbeidet kan vi tilby spennende muligheter for mange av våre innovative leietakere, sier Ketil Solvik Olsen, daglig leder i Seabrokers Innovations.

Når selskapene lykkes med dette, vil det legge grunnlaget for en helt ny måte å tenke flytilbud i distrikts-Norge. Det håper og tror de at både politikere, Avinor og lokalsamfunn vil finne attraktivt. Trioen viser tilbake til da jernbanen gikk fra damplokomotiv til strøm, og er overbevist om at både Norge og Skandinavia vil ha betydelig nytte av et tilsvarende kvantesprang i luftfarten. Samtidig håper de myndighetene blir med som katalysatorer i dette arbeidet.

Kontakter

Bilder

Fra venstre: Ketil Solvik Olsen, Christian Lundén og Andreas Kollebye Aks
Fra venstre: Ketil Solvik Olsen, Christian Lundén og Andreas Kollebye Aks
Last ned bilde
Illustrasjonsbilde, Hotel Air
Illustrasjonsbilde, Hotel Air
Last ned bilde

Om Widerøe Zero

Widerøe Zero er en luftmobilitetsinkubator, med mål om å introdusere nullutslippsflytjenester før 2030. Eiet av Widerøe AS og med hovedkontor i Norge, tar Widerøe Zero tak i alle regulatoriske, kommersielle og finansielle utfordringer knyttet til kjøp og drift av nullutslippsfly. Widerøe Zeros arbeid er umiddelbart nødvendig for Norge, der geografien legger til rette for kortere flyreiser som allerede er mulig med eksisterende nullutslippsteknologi. Andre land i Europa og utover vil dra økende nytte av Widerøe Zeros kunnskap når rekkevidden av kommersielle alternativer som tilbys av en helt ny klasse fly blir tydelig.

Følg pressemeldinger fra Widerøe

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Widerøe på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Widerøe

Økt kabinfaktor, stabilt høy enhetsinntekt, rutenyheter og fulle julefly4.12.2023 12:06:47 CET | Pressemelding

Trafikktall November fortsetter trenden fra september og oktober og viser en svak økning i antall passasjerer. Widerøe fortsetter å justere tilbudet inn mot forventet etterspørsel og sesongmessige variasjoner, og har kuttet produksjonen med 3,8 prosent mot fjoråret. Dette gir en økning av kabinfaktor i november på litt over tre prosentpoeng. Enhetsinntekten holder seg stabilt høy sammenlignet med fjoråret. - Widerøe er fornøyd med at november fortsetter trenden med økt kabinfaktor og stabil, høy enhetsinntekt, sier konsernsjef i Widerøe Stein Nilsen. -Dette, kombinert med en god driftsstabilitet når det gjelder både regularitet og punktlighet, gjør at november i sum er en god måned for Widerøe, avslutter han. Markedet Widerøe ser noen endringer i etterspørselen i november. Etterspørselen fra forretningsmarkedet er sterkere enn i fjor i samme periode, mens etterspørselen fra ferie og fritid svekker seg. Widerøes egen reiseundersøkelse med innspill fra 17.000 passasjerer, viste at ferie

Julebookinger tar seg opp i oktober, Widerøe vinner bærekraftspris og det haster med avklaring av anbud på kortbanenettet1.11.2023 09:51:16 CET | Pressemelding

Markedet Markedet i oktober holder seg stabilt. Vi ser en svak økning i antall passasjerer samtidig som at antall tilbudte seter i markedet er redusert med 3,8 prosent. Det gir forbedret kabinfaktor med to prosentpoeng samt økt enhetsinntekt i oktober. Salget fremover er stabilt. Vi ser at våre passasjerer bestiller julereisene tidligere i år enn i fjor, og de mest populære avgangene begynner allerede å fylles opp. Det betyr samtidig at det begynner å haste dersom du planlegger å fly hjem til jul. - Årets store utfartsdag er torsdag 21. desember med forventet mye trafikk også på fredag 22. desember. Juleflyene er fullere nå enn de var på samme tidspunkt i fjor og det er åpenbart at nordmenn planlegger julereisen tidligere enn foregående år, sier kommersiell direktør i Widerøe AS Christian Skaug. – Vi har fremdeles ledige seter, men jeg vil oppfordre de som allerede har bestemt seg for å reise i julen, om å bestille så raskt som mulig. De billigste billettene går først og de mest populæ

Fortsatt god enhetsinntekt og økt kabinfaktor i september4.10.2023 09:00:00 CEST | Pressemelding

Beslutningen om å redusere kapasiteten i høst har vært vellykket. Totalt er antall seter redusert med 9% i forhold til 2022. Til tross for en reduksjon i antall passasjerer som reiste med Widerøe i september sammenlignet med 2022 (-7,7%), så øker kabinfaktor med 1,3 prosentpoeng. Redusert kapasitet ute i markedet øker også enhetsinntektene, noe som er helt nødvendig i dagens situasjon med generell kostnadsøkning, historisk lav kronekurs og sterk økning i avgifter.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom