Havregrøt mest populær: 900.000 nordmenn spiser den ukentlig
Havregrøt har sakte, men sikkert, inntatt sin posisjon som en av Norges mest trendy frokostretter. En ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter viser at hele 22 prosent av befolkningen spiser havregrøt minst en gang i uken, noe som bekrefter havregrøtens popularitet.

Havregrøt troner øverst som den mest populære grøtvarianten i Norge, og den blir stadig mer populær.
Ernæringsrådgiveren i Melk.no, Terese Glemminge Arnesen, tror det er flere grunner til at havregrøten har blitt så populær på norske frokostbord.
– Det er nok ikke tilfeldig at havregrøt stadig foretrekkes. Den er både bærekraftig, enkel, billig og ikke minst veldig sunn. Havregrøt er i tillegg svært «sosiale-medier-vennlig» og en av få retter som egner seg til alle måltider, sier Glemminge Arnesen.
Unge kvinner i storbyene spiser mest
Det er særlig unge kvinner mellom 18-29 år som spiser mest, og populariteten ser ut til å øke om du bor i storbyene. I oslo spiser 27 prosent havregrøt ukentlig.
– Havregrøt har blitt en trendy og sunn matrett, hvor du enkelt kan briljere med spennende og friske toppinger for en sunn livsstil. Flere har også fått øynene opp for kjøleskapsgrøten som nærmest lager seg selv, sier Glemminge Arnesen.
Havregrøt med ekstra næring
Ernæringsrådgiveren anbefaler å tillegge havregrøten ekstra næring.
– Havregryn har et høyt fiberinnhold. I tillegg er den en god kilde til de løselige kostfibrene som kalles betaglukaner - som har vist seg å redusere kolesterolet. Hvis du i tillegg topper grøten med frø, nøtter, bær, frukt og melk får du er skikkelig god og næringsrik start på dagen.
– Kok gjerne grøten på melk for mer proteiner, kalsium, B-vitaminer og jod. Proteinene i melk og korn utfyller hverandre på en meget god måte. De næringsstoffene melk har lite av, har korn mye av og omvendt. Et annet alternativ er å helle melk over grøten, avslutter Glemminge Arnesen.
Landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) i oktober 2023.
Kontakter
Stine WickmannKommunikasjonsrådgiverMelk.no
Tel:48891999stine@melk.noBilder

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Halvparten av alle nordmenn spiser fortsatt matpakke23.11.2023 09:49:03 CET | Pressemelding
Den tradisjonelle norske matpakken står fortsatt sterkt blant oss nordmenn. Omtrent halvparten har jevnlig med seg matpakke, og favorittpålegget er gulost.
Salget av norske meieriprodukter øker6.11.2023 07:06:15 CET | Pressemelding
Ferske tall fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) viser en positiv utvikling i salget av meieriprodukter 3. kvartal 2023, sammenlignet med tilsvarende kvartal året før. Størst økning har yoghurt og ost.
Tre gode grunner til å spise ost26.10.2023 10:38:35 CEST | Pressemelding
Siste fredag i oktober feires ostens dag, og i år feires dagen samtidig som oste-VM arrangeres i Trondheim. Norge har tidligere hevdet seg i konkurransen med to norske oster som verdensmestere. At ost smaker godt er nærmest udiskutabelt, her får du derfor tre andre grunner til å spise ost med god samvittighet.
Fra nesten kastet til neste middag - 5 tips til mindre matsvinn27.9.2023 11:27:27 CEST | Pressemelding
Et velkjent scenario for mange: Du åpner kjøleskapet og ser maten du nesten hadde glemt. Men i stedet for å kaste den, kan den bli morgendagens middag. Penger spart, og mindre matsvinn er veien til en fyldigere lommebok. Fredag 29. september markeres den internasjonale matsvinndagen. Opplysningskontorene i landbruket* gir deg fem tips til mindre matsvinn.
Meieriprodukter til eldre på sykehjem kan forhindre beinbrudd14.9.2023 06:30:00 CEST | Pressemelding
Tirsdag 19. september kan du høre den anerkjente australske forskeren Sandra Iuliano snakke om hvordan økt inntak av meieriprodukter påvirker fall og beinbrudd blant eldre på sykehjem.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom