Presseinvitasjon: Delegasjon til Tyskland

Del

Norge og Tyskland har store ambisjoner for leveranser av hydrogen og samarbeid innen grønn maritim. Pressen er invitert til å være med når kronprinsparet, næringsminister, olje- og energiminister, forsvarsminister og en stor næringslivsdelegasjon reiser til München og Hamburg.

Hamburg
Hamburg Foto: Getty Images

Vi inviterer norsk presse til å være med på næringslivsdelegasjon til München og Hamburg 6. til 8. november innenfor temaene ren energi, grønn skipsfart og forsvars- og sikkerhetsindustri.

Næringslivsdelegasjonen skjer i forbindelse med Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit sitt offisielle besøk til Tyskland. Den offisielle delegasjonen fortsetter til Berlin 9. november.

I München og Hamburg ledsages Kronprinsen av næringsminister Jan Christian Vestre, forsvarsminister Bjørn Arild Gram og olje- og energiminister Terje Aasland.

Programmet i München den 6 - 7 november 2023 vil ha fokus på forsvars- og sikkerhetsindustri, mens programmet i Hamburg 7 - 8 november 2023 vil legge vekt på grønn energiomstilling med spesielt fokus på hydrogen, CCUS (karbonfangst, -bruk og –lagring), fornybarkraft og grønn maritim.

Hydrogen og grønn maritim

Norge og Tyskland har en lang historie og erfaring med samarbeid innenfor energi, industri og skipsfart. Sammen jobber nå landene for å utforske mulighetene for verdikjeder innenfor hydrogen og lavkarbonløsninger. De to landene ønsker å få på plass storskala leveranser av hydrogen fra Norge til Tyskland innen 2030. Mulighetene for norske bedrifter innenfor denne verdikjeden er derfor svært gode.

Maritim industri er viktig for både Norge og Tyskland, og mange av verdens mest moderne skip er bygget ved norske og tyske verft eller er utstyrt med norsk og tysk materiell og teknologi. Skipsfarten står samtidig for mye utslipp av klimagasser, så grønn omstilling av næringen er høyt prioritert i begge land. Det norsk-tyske energi- og hydrogensamarbeidet vil være en viktig brikke i samarbeidet om grønn maritim næring.

Næringslivsdelegasjonen i Hamburg 8. november vil være en viktig møteplass for bedrifter innen hydrogen og grønn maritim næring.

Den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa gjør også det norske offisielle besøket viktig, og derfor er forsvars- og sikkerhetsindustri tema for næringslivsdelegasjonen i München.

På vegne av Nærings- og fiskeridepartementet er Innovasjon Norge ansvarlig for ledelsen og organiseringen av programmet for næringslivsdelegasjonen, i samarbeid med Norges ambassade til Berlin, Rederiforbundet, Norwep og Norsk-Tysk handelskammer.

Innovasjon Norge har kontor i både München og Hamburg, som er rigget for å hjelpe norske bedrifter som ser muligheter i det tyske markedet.

Les mer om programmet her: Business Norway Delegations

Akkrediteringsfrist: tirsdag 24. oktober

For mer informasjon om delegasjonen og akkreditering, kontakt Anders Vinnogg

Anders.Vinnogg@innovasjonnorge.no – 93 66 92 04

Kontakter

Lenker

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom