Norsk Kylling får toppkarakter av Animalia
En omfattende revisjon av dyrevelferden til Norsk Kylling får karakter A i etisk regnskap. Fag- og forskningsorganisasjonen Animalia står bak revisjonen, som skryter av Norsk Kylling sitt helhetlige arbeid med dyrevelferd.
![Veterinær og produksjonssjef i Norsk Kylling, Tor Inge Lien, i fjøset til kyllingbonde Sølvi Øvergård. Foto: Norsk kylling](/data/images/public/17848616/18010415/dc288fa1-9e7b-45f7-b05f-b49862486983-w_720.jpg)
– Revisjonen er et viktig verktøy for å sikre at vi gjør de riktige tiltakene. Toppkarakteren A er en solid anerkjennelse til alle som jobber i verdikjeden vår, og jeg er stolt av at Animalia bekrefter at vi holder et høyt nivå på dyrevelferd, sier Tor Inge Lien, produksjonssjef i Norsk Kylling.
Setter dyrevelferd først
Etisk regnskap er et revisjonsverktøy utviklet av Animalia, og en omfattende kartlegging av faktorene som påvirker dyrenes velferd i alt fra fjøs, transport og til slakteri. Viktige områder i revisjonen er plukking, transport, bedøving og avliving. I tillegg ser revisjonene på rutiner for registrering og oppfølging av avvik.
Animalia mener samspillet Norsk Kylling har etablert med bøndene, de som plukker kyllingene i fjøs og sjåførene som frakter dyrene til slakteriet er svært viktig. Den beste vurderingen, karakteren A, viser at Norsk Kylling har kontroll i alle ledd, og bruker innsamlet statistikk til å avdekke problemområder og til å jobbe målrettet videre for å sikre helse og velferd hos fuglene.
– Bidrar til at vi blir enda bedre
Lien fremhever at den frivillige revisjonen er et viktig verktøy for evaluering og forbedring. –Selv om vi de siste årene har etablert oss på en solid A, kan vi alltid bli bedre. Samarbeidet med Animalia bidrar til at vi utvikler oss, og at vi får mulighet til å forbedre detaljer i verdikjeden. Det er viktig både for oss og for dyrevelferden.
Fakta om revisjonen
Revisjonen fra Animalia er frivillig og gjennomføres årlig. Evalueringen er delt inn åtte områder, med 6-10 kontrollpunkter. Alt fra bygningsmessige forhold, utstyr, rutiner, dyrenes adferd, og personalets kunnskap og adferd bli vurdert. Verktøyet er levende, og oppdateres kontinuerlig med strengere krav etter hvert som ny kunnskap og nytt utstyr utvikles.
Animalia bruker mellom 2-4 dager på å revisjonen. Det omfatter besøk hos 1-3 produsenter, og kontroller av hvordan kyllingene håndteres i fjøs og under transport, i tillegg til en gjennomgang på slakteriet.
Les mer om revisjonen på Animalias nettsider.
Fakta om Norsk Kylling
Norsk Kylling drifter en helintegrert verdikjede for bærekraftig produksjon av kylling. Sammen med 134 bønder i Midt-Norge leverer selskapet sunn og trygg mat av høy kvalitet. I 2022 ble Norsk Kylling den første produsenten i verden til å legge om hele produksjonen etter den internasjonale dyrevelferdsstandarden European Chicken Commitment (ECC).
Norsk Kylling AS er 100 % eid av REMA 1000 og har store ambisjoner for vekst og utvikling.
Kontakter
Hanne MarstrandKommunikasjonssjefNorsk Kylling AS
Tel:993 45 996hanne.marstrand@norsk-kylling.noBilder
![Revisjonens hovedformål er å kartlegge faktorer som påvirker dyrenes velferd. Foto: Norsk Kylling](/data/images/public/17848616/18010415/8dd23c34-b9b4-4a38-8030-174ea9dadb95-w_240.jpg)
![Dyrenes velferd under transport er en av tingene som blir vurdert under revisjonen. Foto: Norsk Kylling](/data/images/public/17848616/18010415/ceeec8a8-5eda-4005-8420-0fbf0c5ec3c2-w_240.jpeg)
![Norsk Kylling har en egen avdeling som arbeider med dyrevelferd. F.v. Veterinærene Sigrid Gossé og Miriam Bø Garner. Foto: Norsk Kylling](/data/images/public/17848616/18010415/cb1a6b70-d1aa-4ce9-b4b4-d89d9311dd38-w_240.jpeg)
Følg pressemeldinger fra Norsk Kylling
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Kylling på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norsk Kylling
Produserer mer kylling og slipper ut mindre CO224.6.2024 11:02:39 CEST | Pressemelding
Med fornybar energi og mer energieffektiv drift har Norsk Kylling siden 2020 redusert klimautslippene fra egne anlegg med 86 prosent. I hele verdikjeden har selskapet redusert utslippene med 14 prosent, samtidig har selskapet produsert 11 prosent mer kylling.
En potensiell tragedie for dyrevelferd, matsvinn og mennesker1.6.2024 17:24:42 CEST | Pressemelding
Streiken i Mattilsynet får alvorlige konsekvenser for kyllingproduksjon. Dersom myndighetene ikke griper inn snarlig, må Norsk Kylling hver dag avlive 65 000 kyllinger i fjøs, og kaste over 300 000 middager hver eneste dag. I tillegg taper bøndene all inntjening.
Betydelig resultatforbedring for Norsk Kylling i 202324.5.2024 08:00:54 CEST | Pressemelding
Norsk Kylling økte omsetningen med 17,6 prosent og har en resultatforbedring på 82,5 prosent i 2023. Totalt omsatte selskapet for 1,8 milliarder.
Norsk Kylling har tre av Norges beste grillprodukter15.5.2024 11:41:44 CEST | Pressemelding
I Norgesmesterskapet i kjøttprodukter 2024 ble Norsk Kylling hedret med gull, sølv og bronse. I kategorien pølse fikk Spice Dog gull, og i kategorien grill fikk Norsk Kylling sølv for Hotwings, og bronse for Grillede vinger.
Fire nye bønder får leveringsavtale med Norsk Kylling17.4.2024 12:08:51 CEST | Pressemelding
Gode vekstprognoser bidrar til at Norsk Kylling tar inn fire nye produsenter i Midt-Norge. Avtalene går til Nortura-produsenter som står uten leveringsavtale, og sikrer videre kyllingproduksjon på gårdene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom