UNICEF Norge

UNICEF: Gazas barn bærer den største byrden

Del

Hundrevis av barn har blitt drept og skadd. Hver time øker tallet på drepte barn i Gaza. Drapene på barn må stoppe, uttaler UNICEF fredag.

UNICEF talsperson, James Elder, kom med ny appel i FNs hovedkontor i Geneve fredag 13. oktober. (Foto: UNICEF)
UNICEF talsperson, James Elder, kom med ny appel i FNs hovedkontor i Geneve fredag 13. oktober. (Foto: UNICEF)

Genéve/Oslo 13. oktober 2023

I en briefing til FNs hovedkontor i Genéve fredag 13. oktober, sier UNICEFs talsperson James Elder, videre:

 – Bildene og historiene er tydelige: Barn med grusomme brannskader, dødelige sår og avkuttede lemmer. Sykehus som er totalt overbelastet til å kunne behandle dem. Og fortsatt stiger tallet på døde og sårende, sier han.

– Israelske barn som blir holdt som gisler i Gaza må umiddelbart blir satt fri og gjenforent trygt med familiene og sine kjære.

– Den humanitære sitasjonen har nådd et dødelig lavmål, og fortsatt meldes det om nye angrep. Medmenneskelighet – og internasjonal rett – må seire, uttaler James Elder.

Gjentar appell om våpenhvile

UNICEF gjentar sin appell om umiddelbar våpenhvile i det 1,1 millioner mennesker, hvorav halvparten barn, nå har blitt bedt om å forflytte seg før det ventede bakkeangrepet på en av de tettest befolkede områdene i verden. Det er ingen sikre steder å flykte for sivile.

– Barn og familiene deres i Gaza har gått tomme for mat, vann, elektrisitet, medisiner og sikker adgang til sykehus, etter dager med luftangrep og stengte forsyningsveier, uttaler Elder.

Uten vann, mat og elektrisitet

Gazas eneste kraftstasjon gikk tom for drivstoff onsdag ettermiddag, som førte til at all elektrisitet, vann og vannrenseanlegg ble kuttet. De fleste innbyggerne kan ikke lenger drikke vann fra springen eller tjenesteleverandører via rørsystemene.

Minst seks brønner, tre vannpumpestasjoner, et vannreservoar og et destillasjonsanlegg som sørger for vann til 1 millioner mennesker er ødelagt av luftangrepene.

– Humanitære hjelpeorganisasjoner må sikres trygg adgang til barna og familiene deres med livsreddende hjelp og forsyninger – uansett hvor de befinner seg.

– I enhver krig er det barna som lider mest. Dette er dessverre den tragiske sannheten i dag, sier James Elder.

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra UNICEF Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UNICEF Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UNICEF Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye