Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp fordømmer den fortsatt eskalerende bombingen av Gaza på det sterkeste

Del

Israel har advart mer enn 1 million palestinere, omtrent halvparten av befolkningen på Gazastripen, om å evakuere den nordlige delen av Gaza i løpet av de neste 24 timene i påvente av en varslet bakkeinvasjon.

Foto: Mohammed Zaanoun

– Dette er et umulig scenario, sier Per Nergaard, fungerende generalsekretær i Norsk Folkehjelp.

– Den kraftige bombingen de siste dagene har vist hvor vanskelig det er for sivile å bevege seg trygt til andre områder. Det er urealistisk og umenneskelig å kreve at over en million sivile, inkludert eldre, syke, enslige mindreårige og skadede, skal flytte seg og sine eiendeler gjennom områder, som allerede ligger i ruiner, innen i morgen tidlig.  

Den pågående bombingen kommer i tillegg til en total blokade, hvor det veldig snart er tomt for vann, mat og drivstoff. Elektrisiteten er allerede borte. Sivilbefolkningen i Gaza er i en katastrofalt livsfarlig situasjon. 

Norge og det internasjonale samfunnet gjør ikke nok for å sikre respekt for internasjonal humanitærrett. Vi trenger en våpenhvile og en humanitær korridor for å beskytte og hjelpe sivile, inkludert de som ikke er i stand til å bevege seg: eldre, funksjonshemmede, enslige mindreårige og de som er skadet. En bakkeoffensiv inn i Gaza vil forverre de katastrofale humanitære konsekvensene for befolkningen i Gaza, sier Nergaard. 

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Total katastrofe i Gaza14.11.2023 18:45:35 CET | Pressemelding

Det som har vært varslet lenge er nå en realitet i Gaza; de små gjenværende drivstoffreservene er helt tomme. Lastebiler blir stående på stedet hvil, og ingen distribusjon av nødhjelp finner sted. Det betyr at den allerede svært begrensede bistanden som har kommet inn i Gaza de siste ukene er totalt forhindret fra å nå frem til menneskene som så fortvilet behøver den. 2,3 millioner mennesker står helt uten tilgang til livsnødvendig bistand.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye