Norges Curlingforbund

VM Mixed i curling starter på lørdag

Del

Sesongens første mesterskap starter på lørdag. VM Mixed i curling skal spilles i Aberdeen, Skottland. Totalt 34 lag er klare for å konkurrere om å kalle seg verdens beste blandede lag, med lagene bestående av to av hvert kjønn.

Det norske mixed-laget skal måle krefter mot 33 andre nasjoner i årets VM. Maia Ramsfjell er klar for å representere Norge for andre året på rad.
Det norske mixed-laget skal måle krefter mot 33 andre nasjoner i årets VM. Maia Ramsfjell er klar for å representere Norge for andre året på rad. (Foto: WCF/Celine Stucki)

Mål om medalje for de norske

De fire utøverne som representerer Norge i mesterskapet er skip Steffen Walstad, vise-skip Maia Ramsfjell, toer Andreas Hårstad og ener Eirin Mesloe. Maia reiser som vise-skip for andre året på rad, og endte i fjor opp på en femteplass. Det er også Steffen Walstad sin andre gang som deltaker i VM Mixed, sist var i 2015 hvor han skippet laget til VM-gull.

Maia Ramsfjell sier på vegne av laget: «Vi har lyst til å ta medalje og ha en fin uke sammen. Vi er fire gode spillere som aldri har spilt sammen på lag, så det kan gå begge veier. Vi håper selvfølgelig på det beste! Jeg og Eirin har spilt litt sammen før på juniorlag, så vi kjenner hverandre godt, men ellers er det mye nytt som skal testes ut.»

På spørsmål om tøffeste motstand og hvem de tror kan overraske, sier Maia: «Den tøffeste motstanden er nok Sveits og Canada. Sverige er jo også alltid tøff motstander. Årets overraskelse kan være hvem som helst, alle kan ha en god kamp. Vi tror Japan kan være vriene å slå.»

Åpent mesterskap

VM Mixed er et åpent mesterskap, som betyr at alle medlemsnasjoner i det internasjonale curlingforbundet kan stille med lag. Per nå er 70 nasjoner medlemmer i WCF, som betyr at nær halvparten av nasjonene stiller i mesterskapet. Dette betyr også at nivå, erfaring og ambisjoner varierer stort mellom lagene som stiller. Totalt 34 lag er fordelt på fire grupper. Det norske laget skal i sin gruppe møte Tsjekkia, Hong Kong, Latvia, Nigeria, Sveits, Slovakia og Ukraina.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Følg pressemeldinger fra Norges Curlingforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Curlingforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Curlingforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom