Norad

Norad lanserer nye tall for verdens fattigdom

Del

Norad ønsker presse velkommen til lansering av nye tall for verdens fattigdom på FNs Fattigdomsdag, tirsdag 17. oktober kl. 08.30.

Foto: Norad

Dato: Tirsdag 17.oktober 2023  

Tid: kl. 08.30-09.30 (For de som kommer til Norad er det lett frokostservering fra kl. 08.00)  

Sted: Norad, Bygdøy Alle 2, eller digitalt   

Norad ønsker presse velkommen til lansering av nye tall for verdens fattigdom på FNs Fattigdomsdag, tirsdag 17. oktober kl. 08.30. Meld deg på.

Dyrtid, klimakriser, konsekvenser av pandemien, krig og konflikt preger nå verden. De aller fattigste er spesielt hardt rammet og vi står langt unna å nå FN-målet om å utrydde ekstremfattigdommen innen 2030. Ja, er det i det hele tatt mulig å nå målet?   

På FNs Fattigdomsdag setter Norad fokus på fattigdomsutviklingen i verden. Vi lanserer en ny rapport med ferske tall og analyser, og Norads fremste fageksperter på feltet presenterer tallene og forklarer hva som ligger bak.  

Verdens ledere har nylig vært samlet på møtene i FNs Generalforsamling og Verdensbankens årsmøte. Vi spør: er fattigdomsbekjempelse fremdeles høyt på den internasjonale agendaen? Eller drukner det i krig og klimakrise? Og hvilken innsats trengs?  

Norads kunnskapsdirektør Håvard Mokleiv Nygård gjør opp status for den internasjonale kampen mot fattigdom og hvor debattene nå står internasjonalt.

Ta kontakt med Norads pressekontakter dersom du ønsker intervjuer eller har andre spørsmål.

Kontakter

Om oss

Norad er direktoratet for utviklingssamarbeid. Vi jobber for at verden skal nå FNs bærekraftsmål. Sammen med våre partnere og på vegne av Norge jobber Norad for en grønnere framtid i en verden uten fattigdom. Menneskerettighetene skal respekteres og ingen utelates. Gjennom kunnskap og samarbeid sørger vi for at norske bistandsmidler bidrar til global utvikling. Sammen beveger vi verden.

Følg pressemeldinger fra Norad

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norad på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norad

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye