Medietilsynet

Samiske aviser får 41 millioner kroner i støtte

Del

Fire publikasjoner får støtte når Medietilsynet har fordelt 41 millioner kroner til samiske aviser. – Støtten bidrar til å gjøre de samiske skriftspråkene mer synlige, sier Hanne Sekkelsten, direktør i juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

En bunke med aviser sett fra siden

Støtteordningen er rettet mot aviser som har den samiske befolkningen som viktigste målgruppe, eller aviser som fast og regelmessig publiserer samiskspråklig nyhets- og aktualitetsinnhold. Formålet er å legge til rette for demokratisk debatt, meningsdanning og språkutvikling i det samiske samfunnet. 

De to dagsavisene Ávvir og Ságat får henholdsvis 22,1 millioner kroner og 17,2 millioner kroner i produksjonsstøtte. Snåsningen får 731 929 for for avissider, også omtalt som innstikk, på sørsamisk, mens NordSalten Avis får 914 911 kroner innstikk på lulesamisk.

Det er ingen nye søkere i 2023, men NordSalten Avis har søkt om både produksjonstilskudd til samiske aviser og tilskudd til avissider på lulesamisk. NordSalten Avis får avslag på søknaden om produksjonstilskudd. Medietilsynet har vurdert at avisen ikke har den samiske befolkningen som hovedmålgruppe, men NordSalten Avis får støtte til innstikk på lulesamisk. 

Nøkkelord

Kontakter

Om Medietilsynet

Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder barn og unge i bruk av digitale medier, fører tilsyn med aldersgrenser for film, forvalter støtteordninger, fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kultur- og likestillingsdepartementet.

Følg pressemeldinger fra Medietilsynet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Medietilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye