Dale of Norway

Relanserer OL-genseren - SKAAR x Dale of Norway

Del
OL-genseren fra 1994 har gått inn i historien som et designikon. Lenge har man måttet tråle vintagebutikker eller ta strikkepinnene fatt for å kunne sikre seg et eksemplar. Nå relanseres genseren i et begrenset opplag og feires med en annen klassiker: OL-låten "Se ilden lyse".

– Etter mange år borte fra rampelyset så vi en ny interesse for designklassikeren fra OL på Lillehammer. Det er utrolig gøy å se at mennesker som ikke engang var født da genseren hadde sin storhetstid, nå har begynt å bruke den, både her hjemme og internasjonalt, sier Håkon Dyngeland Solem, creative director hos Dale of Norway.

Genseren som nå lanseres er en oppdatert versjon av den originale OL-genseren fra 94, med de karakteristiske symbolene inspirert av norrøn mytologi. Den nye versjonen kommer i et tynnere og mykere garn, og har et oppdatert snitt og fargepalett. Genseren kommer i både dame- og herremodell. Akkurat som originalen, er genseren i 100 prosent ull og strikket på Dale utenfor Bergen.

Et ikon

Med over 200 000 solgte gensere, og enda flere hjemmestrikkede, preget OL-genseren fra Lillehammer store deler av 90-tallet. “Alle” hadde genseren: fra kongelige til mannen i gata. På et tidspunkt måtte Dale of Norway triple produksjonen og de strikket 4000 gensere i uka.

Med 90-tallet tilbake i motebildet og økt etterspørsel etter OL-genseren, relanseres nå designklassikeren. For å feire dette har Dale of Norway inngått et samarbeid med artist og låtskriver Hilde Skaar og laget en ny versjon av et annet ikon fra 1994: OL-sangen “Se ilden lyse”.

– Kvalitet står seg over tid, dette beviser både OL-genseren og låta. Skaars stemme og den genuine, upretensiøse stemningen skaper en perfekt harmoni for dette samarbeidet.  Det er en stor ære for oss i Dale of Norway at Skaar ville være med på dette, sier Dyngeland Solem

I en symfoni fra Vestlandet

– Det er stort for meg å være med på dette. Selv om OL var fire år før jeg ble født, preget det en hel tid. Jeg har vokst opp med Dale-genseren og jeg har fått en stor kjærlighet til låta, sier Hilde Skaar.

25-åringen fra Stord ble kjent for storslåtte poplåter som Higher Ground (2018) og EPen «The Other Side of Waiting» (2020), og har nylig sluppet sitt debutalbum «Mad Woman» som kom ut 29. september 2023 via Warner Music Norway. Skaar innrømmer at prosessen med Sissel Kyrkjebøs “Se ilden lyse” tidvis har vært utfordrende:

– Det er jo en veldig folkekjær låt, men det har vært utrolig gøy å finne kjernen i låta. 94-versjonen er storslått, mens min er mer nostalgisk, nedstrippa med melodi og tekst i fokus. Den får meg til å mimre tilbake til barndommen. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Dale of Norway

Dale of Norway

5722 Dalekvam

56 59 54 00http://www.daleofnorway.com

Dale of Norway er en av svært få tekstilbedrifter som fortsatt har produksjon i Norge. Bedriften har vært synonym med eksepsjonell kvalitet siden oppstarten i 1879. Dale of Norway er en unik, norsk merkevare med global distribusjon, internasjonalt anerkjent for kvalitetsprodukter i 100% ull.

Følg pressemeldinger fra Dale of Norway

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Dale of Norway på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Dale of Norway

Dale of Norway er ikke konkurs30.9.2022 08:57:57 CEST | Pressemelding

I går ble det kjent at Dale Fabrikker er slått konkurs. Det har kommet mange henvendelser til Dale of Norway etter at dette ble kjent, da mange tror at Dale Fabrikker og Dale of Norway fortsatt er samme selskap. Dale of Norway vil derfor presisere at konkursen gjelder Dale Fabrikker og ikke berører Dale of Norway. Dale Fabrikker ble skilt ut som et eget selskap allerede i 1991. Siden den gang har Dale of Norway vært et selvstendig selskap. Dale of Norway har fortsatt tekstilproduksjon på Dale i Vaksdal kommune, et steinkast unna der det hele startet i 1879. Dale of Norway har siden 60-tallet holdt til i egne lokaler, mens det konkursrammede eiendomsselskapet Dale Fabrikker har holdt til i de gamle, opprinnelige fabrikklokalene på Dale.

En epoke er over20.1.2022 11:11:14 CET | Pressemelding

Et samarbeid som strekker seg svært langt tilbake i tid er kommet til sin ende. I nesten hele vår etterkrigstid har Norges Skiforbund Langrenn og Dale of Norway samarbeidet om å lage offisielle gensere til det norske langrennslandslaget. Nå er partene enige i å gå hver til sitt. – Vi hadde et sterkt ønske om å videreføre samarbeidet, men da ønsket ikke var gjensidig kom vi til slutt til en avtale om å gå videre hver for oss. – Det er ingen dramatikk i dette, men vi synes selvfølgelig at det er synd at Norges Skiforbund Langrenn ikke ønsker å fortsette samarbeidet etter så mange år, og ikke minst at de ikke ser verdien av å ha med seg en norsk merkevare, sier daglig leder i Dale of Norway, Anette Juel Knudtzon. Samarbeidet har vært viktig i arbeidet med å etablere Dale of Norway som en internasjonal merkevare. Med årene har Dale fått flere ben å stå på, og med solide Altor i ryggen har Dale of Norway lagt planer for en eventyrlig vekst, både nasjonalt og internasjonalt. – Det er også gl

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom