Håndverksbakeri nummer 37 sertifisert
Rosenborg Bakeri i Trondheim ble i dag sertifisert Håndverksbakeri og fikk tildelt bransjeforeningens eget håndverksbakeri-merke. Det var direktør Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening som stod for utdelingen.

Håndverksbakeri-merket tildeles bakerier som satser på fagutdanning og godt håndverk ved å være godkjent lærebedrift, ha en stor andel faglært personale, opprettholde håndverkstradisjoner og bruke norske råvarer. Som medlemmer av et fellesskap i bransjeforeningen, bidrar disse bedriftene også til at den norske baker- og konditorbransjen kan fortsette å levere lokalt og godt norsk kvalitetshåndverk til forbrukerne. Rosenborg Bakeri AS er en glimrende ambassadør for håndverket.
Siste års nedgang i fagutdanning i restaurant- og matfag i Norge, er med på å svekke norske mattradisjoner. Ekte håndverk står for kvalitet. Baker- og Konditorbransjens Landsforening ønsker med fellesmerket "Håndverksbakeri" å gjøre det enklere for forbrukerne å skille gode håndverksbakerier fra bakerier med mange ufaglærte og som importerer fryst deig fra utlandet. Vi mener det er viktig at forbrukerne blir gjort klar over forskjellene mellom et håndverksbakeri som utvikler og produserer sine egne produkter, og bakerier som steiker en vare de har fått ferdig fra utlandet, slik at forbrukeren kan ta bevisste, kunnskapsbaserte valg.
Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) har de siste årene jobbet hardt for å fremme fagutdanningen. Egen baker- og konditorlinje på videregående ble en realitet fra 2021 og eget opplæringskontor for baker- og konditorfagene ble etablert av BKLF i 2018. Foreningen har også etablert et nasjonalt kompetansesenter for etter- og videreutdanning og har bidratt til at det etableres en etter- og videreutdanning ved Fagskolen Viken. Det nye studietilbudet gir 30 studiepoeng og er søkbart fra 2024. I tillegg til kompetanseheving, jobber BKLF med rekruttering til faget og profilering av bransjen for å øke interessen for baker- og konditorfaget.
For mer info:
BKLF
Gunnar Bakke
Mobil: 970 19 591
Rosenborg Bakeri
Heidi Helgesen
heidi.helgesen@rosenborgbaekeri.no
Mobil: 922 61 365
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF AS
Tel:970 19 591gb@nhomd.noSolveig LygreBKLF AS
Tel:932 61 050solveig@bakerkonditor.noOm BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.

Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Nå starter vårens tøffeste bakeprosess27.3.2025 10:44:36 CET | Pressemelding
Juryen settes nå til heving – de neste seks månedene skal det avgjøres hvem som blir «Årets bakeri 2025».
Ble Norgesmester med Joey's Adventureland20.3.2025 20:02:06 CET | Pressemelding
NM i konditorkunst 2025 ble avholdt på Umami Arena torsdag 20. mars. De fire dyktige finalistene gjorde en imponerende innsats før dommerne kunne konstatere at det var Xiao Juan Peng som hadde sanket flest poeng, og dermed fikk tittelen Årets Konditor 2025.
Større og sterkere enn på lenge6.2.2025 14:00:00 CET | Pressemelding
Baker- og Konditorlandslaget 2025 er nå offisielt, og laget er større enn det har vært på mange år. Etter å ha strevd litt med rekrutteringen under og etter pandemien, har både baker- og konditorlaget i år mange sterke utøvere.
Ønsker merking av utenlandske bakervarer!30.1.2025 22:32:27 CET | Leserinnlegg
I dagens samfunn blir bærekraft og kortreist mat stadig viktigere, og flere stiller seg spørsmålet: Hvor kommer maten vi spiser fra? Når man ser økningen av importerte bakervarer som selges i Norge, er det på tide at myndighetene tilrettelegger for en obligatorisk opprinnelsesmerking av utenlandske bakervarer slik at forbrukerne får vite hvor bakervarene kommer fra.
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 202416.10.2024 19:55:44 CEST | Pressemelding
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom