– Det er mange som faller utenfor

Del

Som økonomiekspert opplever Cecilie Langum Becker at mange ikke har kunnskap nok og forutsetninger til å ta gode valg for sin privatøkonomi. – Dette er et demokratisk problem, sier hun.

Økonomikommentator i NRK, Cecilie Langum Becker, er tett på alt som beveger seg i norsk og internasjonal økonomi. En av hennes viktigste oppgaver er å forklare til dels kompliserte sammenhenger i klartekst. Og de siste årene har hun hatt nok å gjøre - pandemi, råvaremangel, strømkrise, sanksjoner og skatteflukt har gjort behovet for oversikt større enn noen gang.

Fra tidlig handel og markedets usynlige hånd, til krypto og lønnsforhandlinger tar Langum Becker deg gjennom det økonomiske maskineriet i boken «Kan vi ikke bare bruke oljepengene, da?». Hun viser hva som skjer når noe svikter, hvilke verktøy som kan reparere skadene - og hvordan de påvirker din lommebok.

Folk har spørsmål

Boken har undertittelen «Alt du bør vite om økonomi, men ikke tør spørre om».

– Den oppsummerer egentlig innholdet godt. I jobben min som økonomikommentator i NRK er jeg tett på folk, og får spørsmål som jeg tror mange kan relatere seg til. Alle disse forsøker jeg å svare på etter beste evne i boken, sier Langum Becker. 

Hun opplever at mange ikke helt forstår hva som skjer på makroøkonomisk plan, altså de store linjene. 

– En konsekvens er at det er mange som faller utenfor, fordi de ikke har kunnskap nok og forutsetninger til å ta gode valg for sin privatøkonomi. Dette er et demokratisk problem, og makroøkonomi burde være grunnskolepensum, mener Langum Becker. 

Ta kontakt for intervju

Cecilie Langum Becker er økonomikommentator i NRK. Hun er utdannet siviløkonom fra NHH og renteanalytiker fra Norske Finansanalytikeres Forening (NFF). Dette er hennes første bok.

Ta kontakt for anmeldereksemplar og intervju. Lansering er 20. oktober. 

Kontakter

Bilder

Cecilie Langum Beckers bok «Kan vi ikke bare bruke oljepengene, da?» lanseres 20. oktober.
Cecilie Langum Beckers bok «Kan vi ikke bare bruke oljepengene, da?» lanseres 20. oktober.
Last ned bilde
NRKs økonomikommentator Cecilie Langum Becker er ute med sin første bok om de store økonomiske linjene.
NRKs økonomikommentator Cecilie Langum Becker er ute med sin første bok om de store økonomiske linjene.
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom