Så mye bedre blir Volkswagen ID.4

Del

Norgesfavorittene ID.4 og ID.5 får flere vesentlige forbedringer, og nå deler Volkswagen de offisielle tallene som bekrefter økt kraft, rekkevidde og ladehastighet.

Volkswagen ID.4 GTX
Volkswagen ID.4 GTX
  • Helt nytt operativsystem og en enda mer effektiv drivlinje.
  • Sterkere og mer effektiv, med opptil 82 hk mer kraft og en WLTP-rekkevidde på inntil 552 km.
  • Ingen større prisøkning i det norske markedet, til tross for de mange og vesentlige oppgraderingene.    


Volkswagen ID.4 tar allerede for seg på registreringsstatistikken i det norske nybilmarkedet, og nå forventer Volkswagen Norge enda mer interesse.

- Selv i møte med et usikkert marked ser vi at ID.4 og ID.5 virkelig appellerer til kundene våre. At vi nå kan vise til så substansielle forbedringer for disse modellene, legger åpenbart ingen demper på det, sier Kine M. Hansen, produktsjef for ID.4 og ID.5 i Volkswagen Norge.

Hun legger til:

- Disse to modellene blir nå enda viktigere for oss når vi utelukkende skal selge fullelektriske biler fra nyttår.

Nytt og forbedret infotainment-system
GTX-versjonene av ID.4 og ID.5 med firehjulstrekk får 340 hk*, opp fra 299* hk som gjaldt for de tidligere versjonene. Oppgraderingene av de to modellene innebærer også store forbedringer av programvaren, og et mer intuitivt operativsystem. Helt ny programvare, og nytt og forbedret infotainment-system på en skjerm som måler 12.9’’. Også head-up-displayet med augmented reality (AR), tilgjengelig som ekstrautstyr, er videreutviklet. Dessuten blir touch-panelet for styring av volum og air condition opplyst, noe flere har etterspurt. 

Den største teknologiske nyvinningen for ID.4 og ID.5 med det 77 kWh store batteriet er knyttet til effektiviteten. Takket været en ny elmotor på bakakselen og et forbedret batteri, har man lykkes med å både gi bilene mer kraft og samtidig redusere energiforbruket. Pro-versjonene av ID.4 og ID.5 får nå 82 hk mer enn utgående variant. Her har dreiemomentet økt med hele 75 prosent, fra 310 til 545 Nm.

Forhåndsvarming av batteriet
GTX-versjonene får altså 340 hk*, og kan under optimale omstendigheter gjøre unna 0-100 km/t på 5.4 sekunder. Samtlige av de nye ID.4- og ID.5-variantene med 77 kWh-batteriet får økt rekkevidde. To eksempler er Pro-versjonene som får en WLTP-rekkevidde på 542 km og 552 km. GTX-variantene får dessuten økt maksimal hurtigladekapasitet fra 135 til 175 kW. Samtidig bidrar muligheten for forhåndsvarming av batteriet til at hurtigladingen på langtur kan gjøres unna enda raskere enn tidligere.    

Den nye stemmestyringsassistenten IDA tilbyr enda mer presis bistand under kjøring, og nå er det dessuten mulig å bestille ID.4 og ID.5 med et premium lydanlegg på 480 watt fra Harman Kardon, med ti høyttalere, inkludert senterhøyttaler og subwoofer.   

Fortsatt til kampanjepris
Volkswagens elbilportefølje utvides og forbedres stadig, og nylig lanserte merket den elektriske Passat-erstatteren Volkswagen ID.7. Fra og med nyttår skal Volkswagen utelukkende tilby fullelektriske personbiler i det norske nybilmarkedet.

Volkswagen markerer i høst at det er 75 år siden merket først ble etablert i det norske markedet. Som en del av denne markeringen har Volkswagen i høst en tidsbegrenset jubileumskampanje for ID.-bestselgerne ID.4 og ID.5, inkludert GTX-versjonene med firehjulstrekk. Også nye Volkswagen ID.7 er i kampanjeperioden tilgjengelig til spesialpris. 

Produksjonen av nye ID.4 og ID.5 starter om kort tid, og de første bilene forventes til landet nærmere slutten av året.

* Maksimal ytelse bestemt i henhold til UN-GTR.21. Den maksimale effekten er tilgjengelig ved høyest mulig batteriladetilstand og med et optimalt driftstemperaturområde for høyvoltsbatteriet. Effekten som er tilgjengelig i individuelle kjøresituasjoner, avhenger av variable faktorer som omgivelsestemperatur, temperatur, lading, status eller fysisk aldring av høyvoltsbatteriet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ID.4 GTX
ID.4 GTX
Last ned bilde
Volkswagen ID.4 interiør med større skjerm
Volkswagen ID.4 interiør med større skjerm
Last ned bilde

Volkswagen personbil - fullelektrisk fra 2024

Volkswagen har biler i ulike størrelser for ulike behov, med et bredt spekter av egenskaper. Når du velger Volkswagen, blir du en del av verdens største bilteam. Ser du vår logo på veggen, vet du at du får ekspertisen du trenger – uansett hvor du er i verden.

Bærekraftig ressursbruk og utfasing av fossile energikilder er blant de største utfordringene i vår tid. Volkswagen skal være en pådriver for at verden når målene i Paris-avtalen. Derfor skal vi fortsette å kutte utslippene ved våre fabrikker, og hos våre underleverandører. I det norske nybilmarkedet er Volkswagen personbil et fullelektrisk merke allerede fra 1. januar 2024.

Følg pressemeldinger fra Volkswagen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Volkswagen

Ren elbilportefølje skal ta Volkswagen til topps igjen2.1.2024 14:16:58 CET | Pressemelding

Etter mange år på topp, har Volkswagen mistet plassen som Norges mest kjøpte personbilmerke. Nå tar merket fatt på 2024 med nye priser, utelukkende elbiler i porteføljen og ambisjoner om å ta tilbake førsteplassen. – Vi har Norges beste, elektriske modellportefølje, folkelige priser og et svært kompetent forhandlernett nærme kunder over hele landet. Vi har alle forutsetninger for å ta tilbake førsteplassen, sier Ulf Tore Hekneby.

ID.7 Tourer: Nytt navn og nye bilder av Volkswagens elektriske stasjonsvogn30.10.2023 11:06:54 CET | Pressemelding

Volkswagens første elektriske stasjonsvogn får navnet ID.7 Tourer ID.7 Tourer kombinerer stor plass med effektivitet og lang rekkevidde Modellen lanseres i Europa til neste år – samme år som Volkswagen personbil i Norge blir fullelektriske De første bildene av Volkswagens fortsatt lett kamuflerte stasjonsvognutgave av ID.7 blir nå offentliggjort, sammen med modellens nye navn. Volkswagen ID.7 Tourer treffer norske veier i 2024.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye