Negotia

Elektrifisering av firmabilflåten lagt på is

Del

Statsbudsjettet for 2024 inneholder ingen nye insentiver til å investere i elektrisk firmabil. Tvert imot blir det mer lønnsomt for ansatte å kjøre bensin- eller dieselbil enn å velge elektrisk. Det er for dårlig, mener Negotia.

I fjor kuttet regjeringen skatterabatten for elektrisk firmabil, som medførte at elbiler nå skattlegges på lik linje med fossilbiler. I år foreslår regjeringen å sette ned trafikkforsikringsavgiften fra 8,38 kroner per dag til 7,60 kroner for fossile biler, men ikke for elbiler. For elbiler går avgiften faktisk opp, til 8,70 kroner per dag.

- Arbeidstakere som kjører svært mye i jobb bør belønnes for å velge grønne løsninger. Mange av våre medlemmer straffes nå for å ha valgt elbil, fordi det føles som det blir stadig dyrere, sier Monica Paulsen, forbundsleder i Negotia.

Stortinget har vedtatt at det kun skal selges utslippsfrie biler i Norge etter 2025. Selv om det går riktig vei for personbilmarkedet, henger firmabil-markedet langt etter. Her velger om lag bare 65 prosent helelektrisk.

- Det er kort tid til 2025, og markedet for firmabiler henger etter eletrifiseringsmålet. Dersom Stortinget vil nå elbil-målet sitt må de gjeninnføre skatterabatten for elektriske firmabiler, sier Paulsen.

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Negotia

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Negotia på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Negotia

På kvinnedagen spør Negotia: Hva gjør vi for kollegaen som opplever partnervold?8.3.2024 11:25:17 CET | Pressemelding

På jobb tar man ofte på seg en profesjonell maske og deler lite personlig. Man vil bli sett på som ansvarlig, pliktoppfyllende og en stabil kollega. For mange er det en kamp å skjule det som foregår bak hjemmets fire vegger for kollegaer og ledere. Ifølge en undersøkelse utført av Nordisk Kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKTVS) i 2023 har nemlig 1 av 10 kvinner opplevd alvorlig fysisk vold av partner eller ekspartner.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye