SMB Norge

SMB Norge: Regjeringen har glemt at også arbeidsplasser har en strømregning

Del

Bedriftene er fortsatt glemt når regjeringen foreslår at kun husholdningenes strømstøtte skal forlenges ut 2024. SMB Norge, interesseorganisasjonen for landets små og mellomstore bedrifter, reagerer på dette.

Susanne A. Finnes SMB Norge

- SMB Norge mener det er kritisk at næringslivet blir glemt når regjeringen snakker om forutsigbarhet i strømprisen. Denne forutsigbarheten burde også gjelde bedriftene, og det er trist at regjeringen ikke ser at folks arbeidsplasser har samme behov for forutsigbarhet som husholdningene, sier administrerende direktør Jørund H. Rytman.

– Det er en krevende økonomisk tid. Det gjelder ikke bare for husholdningene, men også for bedriftene. Bedriftene opplever også økte renter og økte innkjøpspriser, og lavere etterspørsel fra forbrukerne på en rekke områder. For mange bedrifter vil økte kostnader til strøm kunne sette både mange arbeidsplasser og hele bedrifter i fare, og det burde regjeringen innse, sier Rytman.

- Vi konstaterer at terskelverdien for stønad til husholdningene blir satt opp fra 70 til 73 øre per kilowattime fra 1. januar 2024. Så regjeringen sender en økt regning til husholdningene også. Nok et eksempel på at man ikke kan stole på forutsigbarheten regjeringen snakker om, sier Rytman.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

SMB Norge har ca. 5 600 medlemmer over hele landet. Våre medlemsbedrifter spenner over de fleste bransjer, hvor bygg/anlegg, varehandel, industri og faglig-teknisk tjenesteyting utgjør de største. Flertallet av medlemsbedriftene er små og mellomstore bedrifter, og ca. halvparten har inntil fem ansatte. Bedriftene sysselsetter i overkant av 25 000 arbeidsplasser. Vi får stadig nye medlemmer og det styrker vår gjennomslagskraft overfor politikerne.

Følg pressemeldinger fra SMB Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SMB Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SMB Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye