SMB Norge

SMB Norge: Regjeringen gir næringslivet en kald skulder

Del

Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2024 er kjemisk fritt for gode nyheter til næringslivet. SMB Norge, landets interesseorganisasjon for små og mellomstore bedrifter, stiller nå spørsmål om Arbeiderpartiet og Senterpartiet ikke ønsker velgere fra næringslivet.

Administrerende direktør i SMB Norge, Jørund Rytman, er skuffet over statsbudsjettet.
Administrerende direktør i SMB Norge, Jørund Rytman, er skuffet over statsbudsjettet. SMB Norge

- Det er krevende økonomiske tider for både folk og næringsliv. Regjeringen ser ut til å glemme helt næringslivet i sitt forslag til statsbudsjett, og vi er alvorlig bekymret for at regjeringen ikke adresserer næringslivets utfordringer, uttaler administrerende direktør i SMB Norge, Jørund H. Rytman.

- Økte renter, økte importpriser og lavere forbruk fra kundene rammer næringslivet hardt i dagens økonomiske situasjon. Vi har lenge advart regjeringen om flere konkurser hos de små og mellomstore bedriftene, og hadde i det lengste et håp om at regjeringen skulle innse alvoret. Med forslaget til statsbudsjettet må vi bare erkjenne at regjeringen ikke ser alvoret i situasjonen, sier Rytman.

SMB Norge har lenge vært kritisk til den økningen i skatt på norsk eierskap som dagens regjering har vedtatt. Denne økte skattebyrden gjør at flere bedrifter må ta ut økt utbytte for å dekke formuesskatten.

- Økte utbytter fra bedriftene er ikke gunstig i den situasjonen mange bedrifter er i, og vil kunne medføre at flere bedrifter får økonomiske utfordringer. Formuesskatten bør reduseres, og norsk eierskap burde premieres, sier Rytman.

I fjor kom regjeringen med forslaget om en økt arbeidsgiveravgift for næringslivet. Bedriftene må betale mer i avgift for de med lønn over kr. 750.000. Signaler i forkant av fremleggelsen av statsbudsjettet kunne tyde på at regjeringen i sitt forslag til statsbudsjett for 2024 skulle fjerne denne økte skattebyrden. Det skjedde ikke, kun en justering foretas ved at de øker innslagspunktet opp til kr. 850.000. Så fortsatt må en rekke bedrifter betale ekstra høy arbeidsgiveravgift til staten for spesialiserte arbeidstakere.

- Når talspersoner for regjeringspartiene selv har innsett at denne økte skatten ikke var gjennomtenkt, så er det alvorlig at ikke regjeringspartiene fjerne denne ekstraskatten i statsbudsjettet, men fortsatt krever inn økt arbeidsgiveravgift, sier Jørund H. Rytman.

- Jeg hadde aldri trodd at næringslivet skulle sette sin lit til SV for å få fjernet en økt skatt for bedriftene, men nå appellerer vi til SV i budsjettforhandlingene med regjeringspartiene om å fjerne den økte arbeidsgiveravgiften, uttaler Rytman.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om oss

SMB Norge har ca. 5 600 medlemmer over hele landet. Våre medlemsbedrifter spenner over de fleste bransjer, hvor bygg/anlegg, varehandel, industri og faglig-teknisk tjenesteyting utgjør de største. Flertallet av medlemsbedriftene er små og mellomstore bedrifter, og ca. halvparten har inntil fem ansatte. Bedriftene sysselsetter i overkant av 25 000 arbeidsplasser. Vi får stadig nye medlemmer og det styrker vår gjennomslagskraft overfor politikerne.

Følg pressemeldinger fra SMB Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SMB Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SMB Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye