Vestvågøy kommune -Norges beste på VR

Del

Vestvågøy kommune er Norges råeste kommune på VR-simulering i helse. Med høyteknologiske VR-briller trener ansatte på førstehjelp, håndtering av vold og trusler og klinisk observasjon, på virtuelle pasienter. 

VR-simulering: I brillen får ansatte både teori, tester og mengdetrening i møter med virtuelle pasienter.
VR-simulering: I brillen får ansatte både teori, tester og mengdetrening i møter med virtuelle pasienter. Making View Making View - kan brukes vederlagsfritt

Vestvågøy kommune med 12000 innbyggere har gått "all in" for å gi helseansatte effektiv mengdetrening med VR-briller.
- Ingen annen kommune i Norge bruker simuleringstrening i VR mer aktivt og innovativt enn Vestvågøy, sier Lars Gunnar Pedersen. Han er daglig leder i det norske selskapet Making View som leverer kursene til Lofotens største kommune.

Økonomisk lett avgjørelse
- Både økonomisk og faglig var dette en enkel avgjørelse, sier Lars Pleym Ludvigsen, som er konstituert enhetsleder for allmennlegetjenesten og rådgiver eHelse og digitalisering, med bakgrunn som sykepleier.
Han har også holdt innlegg på webinar for kommuner i hele landet, der han har delt erfaringer med VR som kompetanseplattform. 

Kompetanseløft
Før kommunen tok beslutningen om å investere i VR, var de på studietur til Danmark, der VR brukes også for behandling av pasienter.
- I Vestvågøy er det nå foreløpig de ansattes kompetanse som får et virtuelt løft. ProACT-instruktørene, sammen med avdelingslederne i sykehjem og hjemmetjenester i Vestvågøy, bruker VR-briller aktivt som repetisjon for de som har gjennomført ProACT-grunnkurs, og som støtte til nye ansatte som ikke har gjennomført grunnkurs. Interkommunal legevakt, Flyktningetjenesten og NAV har også hatt god nytte av kursene i Førstehjelp og Vold og trusler, som har lukket avvik noen hadde på manglende opplæring. VR-brillene har muliggjort systematisk opplæring uten at leder, instruktør eller veileder fysisk har måtte vært tilstede, forteller Ludvigsen.

Realistisk
Med VR-simulering får ansatte en innføring med teori og tester. Så trener de på virkelighetsnære pasienter, i praktiske øvelser. Ansatte kan jobbe alene eller sammen, der de møtes som avatarer inne i brillene.
Å simulere førstehjelp er relevant for alle. Noen kurs er mer spesialiserte, for eksempel kan ambulansearbeidere nå trene på å håndtere utagerende pasient inne i ambulanse under uttrykning. 
- En del situasjoner er vanskelig å få trent på i realistiske omgivelser. VR gjør det mulig. Vestvågøy kommunes ansatte bruker nå VR på en besparende og fremtidsrettet måte, sier Pedersen.

For mer informasjon, ta kontakt med enhetsleder allmennlegetjenesten, Vestvågøy kommune, Lars Pleym Ludvigsen på mobil nr 47899449 eller epost lpl@vestvagoy.kommune.no
 
For mer om VR ta kontakt med daglig leder av Making View, Lars Gunnar Pedersen, mobil nr 99501410, eller epost lgp@makingview.com.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

JA til VR: Lars Pleym Ludvigsen, konstituert enhetsleder for allmennlegetjenesten og rådgiver eHelse og digitalisering, med bakgrunn som sykepleier.
JA til VR: Lars Pleym Ludvigsen, konstituert enhetsleder for allmennlegetjenesten og rådgiver eHelse og digitalisering, med bakgrunn som sykepleier.
Last ned bilde
VR i bruk
VR i bruk
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

MAKING VIEW – Kursene du aldri glemmer!

Vi bygger alle kurs på VR-teknologi.

Å ta på seg en VR-brille er for mange en spektakulær opplevelse: Syn og hørsel tar deg til en helt annen virkelighet enn der du fysisk befinner deg. I tillegg bruker vi håndkontroller, så du for eksempel kan kjenne pasientens puls!

VR gir erfaringsbasert læring. Du blir godt forberedt før du står i utfordrende situasjoner, fordi øvelsene sitter i muskelminnet. Trening gir trygghet.

Alle våre kurs er bygget på etablert forskning og norske retningslinjer. Med flere tiårs pedagogisk erfaring har vi i Making View laget en unik læringssti for optimale resultater. Teoriforelesninger, tester og mange, praktiske øvelser gir dokumenterbart læringsutbytte.

Dette er den enkle, priseffektive og motiverende måten å lære på.

Følg pressemeldinger fra Making View

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Making View på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Making View

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom