NRK

Nå kan du melde deg på Sámi Grand Prix 2024

Del

Liker du å skrive sangtekster og jobbe med musikk? Kanskje du er en dyktig joiker? Da har du muligheten til å melde deg på det neste store musikkshowet – Sámi Grand Prix 2024.

Samisk musikkfestival og NRK ønsker mange påmeldinger i alle musikksjangre til neste års Sámi Grand Prix. Her er rapgruppa Yungmiqu & Jezebro fra året begivenhet. De har gjestet flere festivaler i sommer.
Samisk musikkfestival og NRK ønsker mange påmeldinger i alle musikksjangre til neste års Sámi Grand Prix. Her er rapgruppa Yungmiqu & Jezebro fra året begivenhet. De har gjestet flere festivaler i sommer. Mads Suhr Pettersen / Samisk Musikkfestival Kan kun brukes i redaksjonell omtale av NRKs programmer.

Les mer om påmeldingen på NRK.no/presse.

Påskeaften er det igjen duket for en fullsatt sal i gallastemning på Báktehárji i Kautokeino, med tusenvis av TV-publikummere på NRK1, når samiske artister og joikere møtes til konkurranse om å vinne Sámi Grand Prix 2024.

Påmeldingen er åpen frem til 1. desember 2023. Meld deg på her.

Sámi Grand Prix har vokst til å bli den største scenen for samisk musikk og joik. Den samler artister fra hele Sápmi, uavhengig av riksgrenser.

I ekte Grand Prix-stil skapes det nye joiker og låter hvert år. Målet er å styrke det samisk musikkuttrykket, både den tradisjonelle joiken og melodier sunget på samisk.

Sara%20Hermansson%20vant%20med%20joiken%20%ABGoeksige%BB%20i%202023.
Sara Hermansson vant med joiken «Goeksige» i 2023. Mads Suhr Pettersen / Samisk Musikkfestival Kan kun brukes i redaksjonell omtale av NRKs programmer.

Trenger ikke være ferdig produsert

Det er viktig for Sámi Grand Prix å samle deltakere fra hele Sápmi og omfavne alle musikksjangre. Alle som har lyst til å være med skal få mulighet til å melde seg på.

– Det skal være enkelt å sende inn bidrag til oss. Det som sendes inn trenger ikke å være ferdigprodusert. Telefonopptak er toppers, sier produsent for Sámi Grand Prix, Ol Johan Gaup.

Han forteller at folk ofte ikke tenker over at låtene på Sámi Grand Prix-scenen langt fra er de samme versjonene som ble sendt inn til konkurransen. Sannheten er at mesteparten av bidragene er spilt inn på en enkel måte, gjerne hjemme i sofakroken eller på soverommet. De som blir plukket ut til konkurransen vil få veiledning for videre utvikling av bidraget.

Samtidig vil det være mulig for låtskrivere og produsenter å sende inn bidrag. Om du ikke vil synge eller joike selv, kan arrangøren finne en passende artist som fremfører bidraget. Her er det viktig å merke seg den korte tidsfristen for påmelding.

Artistene trenger tid til å lære seg sangen eller joiken. Derfor må disse bidragene være inne allerede onsdag 1. november.

Kontakter

Bilder

Samisk musikkfestival og NRK ønsker mange påmeldinger i alle musikksjangre til neste års Sámi Grand Prix. Her er rapgruppa Yungmiqu & Jezebro fra året begivenhet. De har gjestet flere festivaler i sommer.
Samisk musikkfestival og NRK ønsker mange påmeldinger i alle musikksjangre til neste års Sámi Grand Prix. Her er rapgruppa Yungmiqu & Jezebro fra året begivenhet. De har gjestet flere festivaler i sommer. Foto: Mads Suhr Pettersen / Samisk Musikkfestival
Last ned bilde
Sara Hermansson vant med joiken «Goeksige» i 2023.
Sara Hermansson vant med joiken «Goeksige» i 2023. Foto: Mads Suhr Pettersen / Samisk Musikkfestival
Last ned bilde

Om NRK

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom