Reis med Bondens marked til bonden-vinn gratis reise
I 20 år har Bondens marked solgt lokalmat på tusenvis av markeder i hele Norge. I jubileumsåret lanseres noe nytt: «Reis med Bondens marked til bonden».
–Siden 2003 har Bondens marked skapt gode opplevelse og solgt sporbar lokalmat. Nå ønsker vi velkommen til gården med et nytt opplevelses-konsept, sier Randi Ledaal Gjertsen, daglig leder, Bondens marked Norge.
8.-9.november arrangerer Bondens marked reise til fire gårder og en overnatting på hotell med lokalmat i fokus.
–Vi må stadig utvikle oss. Å ta med gjester fra byen til gården er noe nytt. Våre kunder er bevisste og ønsker mer kunnskap om maten. Vi vil vise fram folka, dyra, maten og fortelle historien om gården og produksjon av lokalmat, sier Randi Ledaal Gjertsen, som legger til at det vil være med en reiseleder fra Bondens marked.
Turen går til Bakke Gård, Skott gård, Hemlaga på Nes og Thorbjørnrud Ysteri. Det blir buss fra Oslo og Drammen og overnatting på Thorbjørnrud Mathotell, med 4-retters kulinarisk meny i Direktørboligen.
Skott gård er ofte på markedene i Oslo og Drammen. De leverer også til flere restauranter og barer i Oslo.
–Her på Skott gård har vi gårdsbutikk, og mange kokker og bartendere er også på besøk her. De ønsker å lære mer, se hvordan vi lager vin og annen fruktdrikke. Nå gleder vi oss til å ta imot kunder vi normalt treffer på Bondens marked. Vi skal vise dem gården, by på smaksprøver og fortelle historien bak drikkene og gården, sier Atle Tærum, fjerde generasjon bonde på Skott gård.
For Bondens marked handler «Reis med Bondens marked til bonden» også om kunnskapsformidling. –Vi tror dette vil bidra til økt kunnskap om småskala matproduksjon. Folk ønsker å vite hvor maten kommer fra, sier Gjertsen
Bondens markeds 20 års-jubileum blir markert på utvalgte lokale markedsplasser over hele landet. -Dersom «Reis med Bondens marked til bonden» også faller i smak hos kundene håper vi etterhvert å arrangere flere turer og utvide med stopp hos flere produsenter, forteller Randi Ledaal Gjertsen.
Vinn gratis reise
– Vi trekker to vinnere som får gratis reise! For å delta i trekningen må du følge med på Facebook-siden til Bondens marked Norge den nærmeste tiden. Det blir trekning 25.oktober.
Program for turen
8.november: buss fra Oslo (kl. 9). Drammen (kl.10).
9.november ca kl. 17: Tilbake i Drammen/Oslo
Reiseleder fra Bondens marked.
4 Stopp og smak hos bønder
1 Hotellovernatting
1 Kulinarisk lokalmat-middag
1 Frokost
2 Lunsj
Turen går til Bakke Gård, Skott gård, Hemlaga på Nes og Thorbjørnrud Ysteri. Overnatting på Thorbjørnrud Mathotell, med 4-retters kulinarisk lokalmat i Direktørboligen.
Pris 5.500,-
Påmeldingsfrist 23.oktober. Minimum 12 stk deltakere. Betaling når vi vet at det blir tur.
Påmelding til post@bondensmarked.no
Kontakter
Randi Ledaal GjertsenDaglig lederStiftelsen Bondens marked Norge
Tel:91 19 36 02randi@bondensmarked.noOm Bondens marked
På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra bonden. Produktene du kan få kjøpt vil variere gjennom sesongen og fra marked til marked. Som oftest vil du finne ost, økologisk kjøtt, fisk og vilt, bakervarer, honning, frukt, bær og grønnsaker.
Stifterne bak Bondens marked Norge er Norsk Landbrukssamvirke, Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, HANEN og Oikos – Økologisk Norge.
Følg pressemeldinger fra Bondens marked
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bondens marked på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Bondens marked
Bondens marked lanserer smakfulle gavekort25.11.2024 15:59:16 CET | Pressemelding
Spiselige julegaver er populært og med gavekort blir det enklere å gi og få en gave fra Bondens marked. -Gavekort gir deg mulighet til å løse inn gaven med sesongene, enten du vil ha fenalår til påske eller grønnsaker i august, sier Randi Ledaal Gjertsen, daglig leder i Bondens marked Norge.
Forfattermøte i grønnsaksåkeren16.9.2024 20:00:00 CEST | Presseinvitasjon
Forfatteren bak Sesongkokeboka, Elisabeth Fagerland, er på lanseringsturne. Første stopp er Ørje, hvor hun tirsdag 17. september lager mat på Nybo Regenerative Gård, et lite gårdsbruk med allsidig drift.
Bokbad med grønnsaksglede16.9.2024 08:00:00 CEST | Presseinvitasjon
Onsdag 18. september blir det bokbad på Drammen bibliotek med Christopher Sjuve og to forfatterdebutanter. Elisabeth Fagerland og Marthe Norderhaug har gitt ut bøker om grønnsakdyrking og opplever stor interesse fra lesere med og uten grønne fingre.
Sesongkokeboka med kokken og bonden13.9.2024 14:32:21 CEST | Pressemelding
Sesongkokeboka fra Skald forlag lanseres denne uka i hele landet. I Bergen disker Stene matglede opp med smaksprøver og kurs med utgangspunkt i Sesongkokeboka, skrevet av gartner-gastronom Elisabeth Fagerland. En bergensbonde kommer med grønnsakene, ferske fra åkeren.
Lansering av Sesongkokeboka30.8.2024 13:48:57 CEST | Pressemelding
Småskalaprodusenter dyrker grønnsaker folk ikke alltid vet hvordan de kan bruke. Derfor lanseres nå "Sesongkokeboka" som gir oppskrifter sortert på sesong og grønnsak. Lørdag 31. august blir det eksklusivt forhåndssalg på Bondens marked i Birkelunden i Oslo. Der deltar det flere småskala grønnsaksprodusenter som har med seg et stort utvalg grønnsaker rett fra åkeren.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom