Reisepuls: En av fire skal ha høstferie

Del

Virkes Reisepuls viser at det fortsatt er reiselyst og en av fire nordmenn planlegger for høstferie. Likevel viser tallene en viss nedgang fra tidligere år.  

iStock / Getty Images Plus - Onairda
iStock / Getty Images Plus - Onairda

Sol og varme 

Blant de som planlegger høstferie så er det over halvparten som vil tilbringe ferien i utlandet, og da er det Syd-Europa som gjelder. 

  • Nordmenn, spesielt i Sør-Norge, opplevde en ganske våt sommerferie med mye dårlig vær, og det er mange som vil sikre seg sol og varme i høstferien, sier bransjedirektør Audun Pettersen i Virke reiseliv. 

Reisemål som er på topp for de som reiser til utlandet i høstferien er Spania (36 prosent) etterfulgt av Hellas (14 prosent), Italia (12 prosent) og Sverige (9 prosent). De norske reisearrangørene melder at bestillingene for høsten tikker inn i stor fart og mange avganger er fulle, men at det fortsatt mulig å finne restplasser.  

null
Audun Pettersen, bransjedirektør for reiseliv

Ferietid på fjellet 

Mange vil hevde at det er på høsten Norge er på sitt vakreste og når nordmenn tar høstferien i hjemlandet så er det først og fremst fjellet som lokker med Viken (22 prosent) og Innlandet (19 prosent) som er reisemålene med størst oppslutning. 

  • Høstferien er familietid og det er mange destinasjoner som Norefjell, Trysil og Hafjell har utviklet svært gode sykkeltilbud tilpasset barnefamilier, fortsetter Pettersen. 

Resultatene i undersøkelsen viser at formålet med høstferien er å være sammen med familie og venner og den tilbringes på hytta, eller hjemme.  

Fakta om undersøkelsen:  

  • En befolkningsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Opinion på oppdrag av Virke 

  • Totalt har 2 000 respondenter deltatt i undersøkelsen som ble gjennomført i april 2023.  

  • Resultatene er basert på et nasjonalt representativt utvalg for den norske befolkningen over 18 år og dataene er vektet på alder, kjønn og geografi. 

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Virke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye